MHP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR,

MHP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR,

?BAZI AK PARTİLİLER İTTİFAKI BALTALADI?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi´nin Ekim ayı toplantısına onur konuğu olarak iştirak eden MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ülke gündeminde dair değerlendirmelerde bulundu? MHP Milletvekili Özdemir AK Parti ve MHP´nin yerel seçim ittifakı ile ilgili olarak "Yerel seçimlerde bir ittifak olmayacak. Ne yazık ki bazı Adalet ve Kalkınma Partili isimlerin sorumsuz, çıkışları bu süreci baltaladı. Ancak Cumhur İttifakı anlayışının devam ettiğinin bilinmesi lazım" ifadesini kullanırken Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında da Türkiye´nin öngöremediği senaryolar olduğunu iddia etti?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi´nin Ekim ayı toplantısına onur konuğu olarak iştirak eden MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ülke gündeminde dair değerlendirmelerde bulundu? Vekil Özdemir, AK Parti ve MHP´nin yerel seçimlerdeki ittifakının bozulmasına yönelik, "Yerel seçimlerde bir ittifak olmayacak. Özellikle, ne yazık ki bazı Adalet ve Kalkınma Partili isimlerin sorumsuz, çıkışları münasebetiyle. Ama Cumhur İttifakı anlayışının devam ettiğinin bilinmesi lazım" şeklinde konuştu?

Sözlerinin devamında Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın ölümü olayında Türkiye´nin öngöremediği senaryolar olduğunu vurgulayan Vekil Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü? "Bu isim basına yansıyan haliyle, evlilik işlemlerini halletmek üzere Suudi Başkonsolosluğuna gitme gereği hissediyor. Cemal Kaşıkçı isteseydi bu tür işlemlerin hepsini, Suudi Arabistan´ın Washington Büyükelçiliği´nde yapabilirdi. Dünyanın diğer yerlerindeki büyükelçiliklerde de yapabilirdi. Cemal Kaşıkçı´yı İstanbul´a gönderen sebep neydi? Bu birinci soru. İkinci soru; bu olayda atlanılan bir konu daha var. ABD´de halihazırda büyükelçilik görevini yürüten, şimdiki Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman´ın kardeşi ki, oradan buraya kasıtlı bir yönlendirme var. bu olay olduktan hemen sonra, Suudi Arabistan´ın Amerika Birleşik Devletleri hesabına Suriye´de PKK-PYD tarafından kontrol edilen alanların, yeniden imarına yönelik 100 milyon Dolar para yatırmasının da bir anlamı olsa gerek. Cemal Kaşıkçı öldürülmeden hemen önce, Amerikan Başkanı Trump´ın Suudi Arabistan kralına seslenerek, ´Biz olmazsak görevinde iki haftadan fazla kalamazsın, bunun için gerekli ödemeyi yapman lazım´ çağrısını da bir makul bir yere oturtmak gerekiyor. Bölgede Türkiye´nin öngöremediği senaryoların vuku bulması hali, bizi sıkıntılı bir sürece sokacaktır."

Türkiye´nin Kıbrıs konusunda da uyanık olması gerektiğinin altını çizen MHP Milletvekili Özdemir, "Gerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri´nin, gerek Yunanistan´ın gerekse Kıbrıs Rum kesiminin ifadelerine baktığımızda, ´yeni fikirler´ ve ´sorunun acil çözümü´ tabirlerinin sıklıkla kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Aynı kesimin, çözümle alakalı ´gevşek federasyon´ fikrini ortaya atması, şüphelerimizi kabartıyor. İstenilen ve gelinen nokta da şu; Kıbrıs´ta garantörlükler kalsın, fakat garantörlükler sadece Türk kesiminin bulunduğu alana indirgensin, Yunanistan için sadece Rum kesiminin bulunduğu alandan ibaret olarak kalsın ama AB gelsin, Kıbrıs´ın geneli üzerinde garantörlük hakkına sahip olsun. Bu tehdit karşısında Türkiye Cumhuriyet Devleti uyanık olmalı." ifadesini kullandı?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı