MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY,

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY,

?SAVUNMA SANAYİ İSTİYORUZ?

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM´de yaptığı konuşmada bir kez daha Kayseri´nin sorunlarını dile getirdi. Ersoy, savunma sanayi yatırımlarının Kayseri´ye yapılmasının elzem olduğunu ifade etti. Konuşmasında Taksan´ın konumuda da değinen Ersoy, servo motor ithalatına getirilen ek verginin kaldırılmasını talep etti?

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM´de yaptığı konuşmada bir kez daha Kayseri´nin sorunlarını dile getirip, savunma sanayi yatırımlarının Kayseri´ye yapılmasının elzem olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?Seçim bölgem olan Kayseri´nin savunma sanayi alanında hak ettiği fakat henüz gerçekleşmeyen yatırımlardan bahsetmek istiyorum.Kayseri, 1933´de ´Tayyare Fabrikası´nın üretime geçmesi ile birlikte savunma sanayi ile tanıştı ve savunma sanayinin gelişip büyümesi için çaba sarf etti. Stratejik konumundan, tankların modernize edildiği Anatamir´inden, Aspilsan´dan, Taksan´ından söz edilip, yıllarca;?Altyapı hazır, işte yan sanayi, işte insan gücü...? denilerek yatırımlardan pay almaya çalıştı. Ama bir türlü yol alamadı, hep ihmal edildi.1991 yazında Hava İkmal Merkezi hareketli günlere sahne oldu. Sözdeİspanyollar´la anlaşma yapılmıştı. Askeri amaçlı CASA tipi hafif nakliye uçakları Kayseri´de üretilecekti. Kanada, Fransa, ABD firmaları ile helikopter üretimi için ön anlaşmalar yapılmıştı. Helikopter üretiminde Kayseri´nin payı yüzde 40 olacak, kalanı Eskişehir Hava İkmal Bakım Merkezi ile Güvercinlik ve Mürted´e ayrılacaktı. Bunlar zamanın Milli Savunma Bakanı tarafından hükümet adına yapılan açıklamalardı.İlginçtir; yapıldığı söylenen ön sözleşme ve anlaşmaların üzerinden yıllar geçti. Ortada ne uçak ne de helikopter var. Anlaşılan, altyapıydı, potansiyeldi derken kendimizi avutmaktan öteye gidememişiz. Kayseri´de Hava İkmal Bakım Merkezleri ve Ana Tamir Fabrikaları gibi iki önemli kuruluş varken yıl 2019 oldu ama hala biz bu kuruluşların kıymetini bilmiyoruz. Yatırım yapılmadığı gibi bu fabrikaların özelleştirilmesi veya kiralanması bu işletmeleri heba etmek olur. Bu işletmelere gerekli destekler verildiği takdirde hem ?Savunma Sanayimize? katkısı büyük olacak, hemde Kayseri´mizde üretim ve istihdama katkı sağlayacaktır.?

Konuşmasında Taksan´ın konumuda da değinen Ersoy, servo motor ithalatına getirilen ek verginin kaldırılmasını talep ederek şöyle konuştu ?Yıllar önce ?Fabrika kuran fabrika´ olarak tanımlanan Taksan´ı değerlendiremeyen Kayseri´mizin artık kaybedecek zamanı yoktur. Taksan bugün özel bir şirket bünyesinde hem ülke ekonomisine hemde ?Savunma Sanayi´ne? katkı sunmak adına mücadele etmektedir. Savunma Sanayinde parça üretecek takım tezgâhları bu işin kalbidir. Bugün Türkiye´de takım tezgâhı üreten Taksan´dan başka fabrika yoktur. Fakat bu fabrika Kayseri´nin fedakâr işadamları tarafından kendi imkânları ile faaliyetine devam etmektedir. Takım tezgâhları üretiminde kullanılan ?Servo motor´ ithalatına ek yüzde 17 vergi getirilmesi müteşebbisleri düşündürmekte, ithal makinaların önünü açmaktadır. Ülkemizde üretilen takım tezgâhlarının rekabet şansını düşürmektedir. Üreticilerimizi teşvik etmemiz gerekirken ek vergiler ile maliyetlerini arıtmamız, üretimi yavaşlatacak, ithal ürünlerin önünü açacaktır. Bu konunda takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyorum. Kayserili sanayicilerimiz savunma sanayinin ve sektörün taleplerini dikkate alarak yatırım yapmaya hazırdır. Bu nedenle elimizi hep beraber taşın altına koyarak gerekli yatırımların önünü açmalıyız. Mevcut işletmelerimizi desteklemeliyiz. İlimiz birçok yatırıma altyapı olarak müsait. Yeter ki devletimiz teşvik etsin. Tren yolları, karayolları ve havayolu ulaşımlarını dikkate aldığımız zaman, Kayseri´nin Türkiye´nin savunmasının kalbi durumuna dönüştürülmesinin en akıllıca bir yatırım olacağını göreceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı