MEVLANA MAHALLESİ KADINLARINI EĞİTTİ

MEVLANA MAHALLESİ  KADINLARINI  EĞİTTİ

Talas Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi`ndeki kadınlara yönelik hakları, şiddete karşı korunma yolları ve yasal kazanımları konularında eğitim verildi.

Talas Belediyesi`nin toplumun her kesimine yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor. Daha önce Nevin Akyurt Kültür Merkezi`nde kadınlara yönelik verilen eğitim, bu kez Mevlana Mahallesindeki Fatma Bacı Baciyanı Rum Kadın Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören programa konuşmacı olarak katılan psikolog Fatma Begüm Aslan, kadınların önce insan haklarına, sonra kadın hakları ve kadının insan haklarına sahip olduğunu söyledi. Kadınların şiddetsiz bir hayat yaşamaya hakları olduğunu belirten psikolog Aslan, "Eğitime, kendini geliştirmeye, mutlu bir evliliğe ve iletişim kurmaya hakkı olan kadının dayak, okuldan alınmak, kötü bir evlilik, küfür, azar ve hakarete hakkı yoktur" değerlendirmesinde bulundu..

Aslan, ülkemizde kadınların en çok Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde şiddete maruz kaldığını anlatarak, "Buradaki kadınların yüzde 53`ü şiddet görmekte. En az şiddet ise yüzde 25 ile Batı Marmara`da yaşanmakta." şeklinde konuştu. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, eğitimlerle kadınların kendi haklarını bilmelerine ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olduklarını kaydederek, "Kadınlarımıza yönelik her alanda kendilerini geliştirip bilinçlendirmeleri için verdiğimiz eğitimlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda kadınlarımız haklarını iyi bilirse şiddete maruz kalmaları da o derece azalır." diye konuştu. 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi