METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

BİR HAFTA BOYUNCA YAĞIŞLARIMIZ OLACAK

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı haftalık hava durumu değerlendirmesinde; İki gün boyunca mevsim normallerinin çok üzerinde olan sıcak hava dalgasının olduğunu söylerken bu sıcaklıkların önümüzdeki günlerde etkisini yitirerek 1 hafta boyunca aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı haftalık hava durumu değerlendirmesinde; Dün yılın en sıcak gününün yaşandığının altını çizerek, ?Bu iki günlük bir sıcak hava dalgası diyebiliriz. Cuma gününden itibaren yurdumuzun kuzey kesimleri Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin altına giriyor. Kayseri ilimizde bu sistem nedeniyle önümüzdeki 1 haftalık süre içerisinde aralıklarla mevsim yağışları diyebileceğimiz parça parça hafif yağışlar göreceğiz.? Diyerek şunları kaydetti.

Yılın en sıcak gününü dün itibariyle yaşadık. Hatta 1929 yılından beri Kayseri merkezde ölçülen en yüksek sıcaklık değeri 30 Temmuz 2000 tarihinde 40,7 olarak ölçülmüştü. Bu sıcaklık değerine dün yaklaştık ancak rekor kırılmadı. Dün 40,3 derecelik oldukça yüksek bir rakam bu. Normallerimiz bu mevsim için 32 derece civarlarında. Ancak bu iki günlük bir sıcak hava dalgası diyebiliriz. Bugünde ikinci günü. Ancak düne nazaran bu sıcaklıklarda düşüş var. Bugün itibariyle ölçümlerimiz 35 derece civarlarında. Ancak özellikle Cuma gününden itibaren yurdumuzun kuzey kesimleri Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin altına giriyor. Kayseri ilimizde bu sistem nedeniyle önümüzdeki 1 haftalık süre içerisinde aralıklarla mevsim yağışları diyebileceğimiz parça parça hafif yağışlar göreceğiz. 1 hafta boyunca aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekliyoruz. Yine bu sistem nedeniyle Cuma günü sıcaklıklarımız hissedilir derecede azalarak normallerin altına 28 derece civarında sıcaklıklar göreceğiz. Genel itibariyle iki günlük sıcak hava dalgası bugün sona eriyor. Yarından itibaren sıcaklıklar düşüyor. 1 hafta boyunca yağışlarımız olacak. Haftanın genel görünümü bu şekilde. 



2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı