METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

?HAFTA BOYUNCA PUS VE SİS ETKİLİ OLACAK? .

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz ilimizde bir hafta süresince hüküm sürecek olan hava tahminlerini haber ekibimize değerlendirdi? Bölge müdürü Yılmaz bu hafta içinde hava sıcaklıklarında geçtiğimiz günlere nazaran artış kaydedileceğini müjdeleyerek ?Geçtiğimiz haftalara nazaran bizleri daha ılık bir haftanın beklediğini ifade edebiliriz. Sıcaklıklar bir miktar artarak özellikle en düşük sıcaklıklarda mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Ancak kış mevsiminde olmamız vesilesi ile özellikle gece ve sabah ilk saatlerde hava sıcaklığının düştüğü anlarda buzlanma ve don olayıyla birlikte görüş kısıtlayıcı hadiseler dediğimiz pus ve sis olayları hafta genelinde etkili olacak? ifadesini kullandı?
Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz ilimizde bir hafta süresince hüküm sürecek olan hava tahminlerini haber ekibimize değerlendirdi? Bölge Müdürü Yılmaz açıklamasında hava sıcaklıklarının artacağını müjdelerken , sabah ve akşam saatlerinde pus ve sisin etkili olacağı uyarısı yapmayı da ihmal etmedi? ?Bu haftanın genel meteorolojik değerlendirmesine baktığımız zaman,geçtiğimiz haftalara nazaran daha ılık bir haftanın beklediğini ifade edebiliriz,sıcaklıklar bir miktar artarak özellikle en düşük sıcaklıklarda mevsim normallerinin üzerine çıkıyor bu hafta,en yüksek sıcaklıklarımız hep artı değerlerde mevsim normalleri civarında bu haftanın en önemli özelliği kış mevsiminde olduğumuz dolayısıyla ve yağışsız nispeten yağışsız bir hafta beklememiz nedeniyle özellikle gece ve sabah ilk saatlerde hava sıcaklığının düştüğü anlarda buzlanma ve don olayıyla birlikte görüş kısıtlayıcı hadiseler dediğimiz pus ve sis hadisesini haftanın genelinde zaman zaman etkili olacağı yönünde,dolayısıyla vatandaşlarımızın buzlanma ve pus olayına dikkat etmesinde fayda var?
Bölge Müdürü Yılmaz açıklamasının devamında gün gün hava tahmin raporunu haber ekibğimize paylaşırken de şu bilgileri kaydetti?. ?Detaylı olarak gün gün hava tahminlerine baktığımızda bu akşam parçalı bulutlu bir hava tahmin ediyoruz herhangibir yağış beklentimiz yok,rüzgarlarda hafif esecek,beklediğimiz en yüksek sıcaklık 4 derece,Salı sabahında bu hafta -10´la bu haftanın en soğuk değerini ölçeceğiz ondan sonra ifade ettiğim gibi en düşük sıcaklıklar da yükseliyor,bu hafta için normallerimiz en düşük sıcaklıklarda -8 derece civarında,yarın parçalı çok bulutlu zayıf bir ihtimalle Özvatan Felahiye Sarıoğlan taraflarında kuzey ilçelerimizde biraz hafif kar yağışı görebiliriz ama genelinde İlimizin parçalı yer yer de çok bulutlu birgün tahmin ediliyor Rüzgarlar yine güneyli yönden hafif zaman zaman orta kuvvetli,yarın beklediğimiz en yüksek sıcaklık +5 derece en düşük sıcaklığımızda -3 derece,Çarşamba günüde benzer bi sıcaklık var yalnız bulutluluk azalıyor parçalı zamanla az bulutlu bir gün tahmin ediyoruz,en yüksek beklediğimiz yine +5 derece en düşük sıcaklığımız -1 derece,Perşembe günü parçalı bulutlu rüzgarlar batı ve kuzey batı yönlerde zaman zaman hafif kuvvette,en yüksek sıcaklığımız +4 derece Perşembe günü için en düşük sıcaklığımız -2 derece,Cuma günü şuanki tahminlerimize göre çok bulutlu akşam saatlerinde hafif bir kar yağışı beklentimiz var ancak bunu takip ediyoruz henüz 5 gün var bu tahminimiz değişebilir en yüksek sıcaklık beklentimiz Cuma günü +2 derece en düşük sıcaklığımızda -3 derece.?
Bölge Müdürü Yılmaz sözlerinin sonunda Erciyes Kayak Merkezi´nde 148 cm kar kütlesinin oluştuğunu hatırlatarak ?Genellikle haftanın görünümü mevsim normalleri civarında sıcaklıkları bu hafta yaşayacağız her hengi bir kar beklentimiz yok. Bu arada Erciyes Kayak merkezinde 148 cm´lik bir kar kalınlığı ölçüldü. Bu güzel bir rakam. İfade ettiğim gibi özellikle buzlanma ve don olaylarında görüş kısıtlayıcı hadiselerde sis ve pus hadisesine ulaşımdaki vatandaşlarımızın dikkat etmesinde fayda var?? ifadesini kullandı?.
HABER : C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”