MESLEK AKADEMİSİYLE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

MESLEK AKADEMİSİYLE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Mustafa ve İbrahim Ustaoğlu’nun karşıladığı Ak Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik, Serbest Bölge’de Simfer Fabrikası işçileriyle bir araya geldi.

İnsan odaklı ve uygulanabilir projeler hazırlamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Mustafa Çelik,” Kocasinan Meslek Akademisi Projesi’ni de işsiz insanların hayatına kalite getirmek için hazırladık. Kocasinan Meslek Akademisi’ni, Milli Eğitim’le birlikte yapacağız. Sanat okullarının yoğunlaştırılmış müfredatı gibi teorisi az pratiği çok çalışmalar olacak. Gençlerimizi buralarda belirli periyodlarda eğiterek meslek sahibi yapacağız. Ara eleman çok önemlidir ve şu anda yoğun ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni mezun bir mühendis firmalarda çok daha ucuza çalıştırılırken işini iyi yapan bir ara eleman o mühendisten kat kat fazla ücretler alabiliyor. Meslek Akademisi’nde yetiştireceğimiz gençler ara eleman sıkıntısı çeken firmalar için de büyük fayda sağlayacak. Meslek okullarının cazibesini yitirmesiyle ara eleman sıkıntısını gidermek için bir belediyenin görevi olmamasına rağmen halkımızın ihtiyacını karşılamak, onları mutlu etmek için böyle bir proje hazırladık” dedi. Mustafa Çelik, konuşmasının ardından firma yetkilileriyle fabrikayı gezdi.

Daha sonra Yeni Sanayi esnafını ziyaret ederek mahalli idareler seçimlerinde destek isteyen Mustafa Çelik, Lokantacılar ve Pastacılar Odası’nı da ziyaret etti. Kocasinan’ın üyeleri açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Oda Başkanı Hayrettin Köse “Bekir Yıldız Başkanlığındaki Kocasinan Belediyesi’yle hep iyi ilişkiler içinde olduk. Mustafa Çelik Bey kentsel dönüşüm başta olmak üzere çok güzel projeler hazırlamış. Başkan adayımızı canı gönülden destekliyor, dua ediyor ve başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Lokantacılık sektörünün uzun yıllar ihmal edildiğinin altını çizen Mustafa Çelik, “Geçmiş yıllarda kaliteli ve lezzetli yemekler yiyeceğimiz yerler çok azdı. Lokantacıların bir araya gelerek örgütlenmesiyle birlikte Kayseri çok iyi noktalara geldi, bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Eğer bir şehir gelişiyorsa yeme içme sektörü de gelişmelidir. Kayseri’ye dışardan gelen misafirlerin nezih ortamları bulabilmeleri için de sizlere her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bekir Başkanımızdan aldığımız esnaf dostu belediye namını devam ettirecek ve her zaman esnafımızın yanında olacağız” müjdesiyle konuşmasını noktaladı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı