MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI

MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI

?MEZUNLAR BULUŞMASI´NDA HASRET GİDERDİ?

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar Derneğince geleneksel hale getirilerek   tekrarlanan olarak ?Mezunlar Buluşması´nın üçüncüsü  Çevre ve Şehircilik Bakan ve Kayseri Milletvekili  Mehmet  Özhaseki´nin  katılımı  ile gerçekleştirildi?  Mezunların yılda bir kez de olsa bir araya gelip hasret giderdiği etkinlikte katılımcılara seslenen Bakan Özhaseki ?24 Haziran´da Güneydoğu´dan çok farklı sonuçlar bekliyorum. PKK´nın oradaki Kürt vatandaşın temsilcisi olmadığı bizim yaptıklarımızla tescillenmiş oldu. Vatandaşlarımız MHP ile ittifakı sevdi? değerlendirmesinde bulundu?

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar Derneğince geleneksel hale getirilerek   tekrarlanan olarak ?Mezunlar Buluşması´nın üçüncüsü gerçekleştirildi?  Etkinliğe  iştirak eden Çevre ve Şehircilik Bakan ve Kayseri Milletvekili  Mehmet  Özhaseki  program öncesi medya  mensuplarının  gündeme dair sorularını cevapladı?  ´24 Haziran´da yapılacak olan seçimde Güneydoğu´daki insanların oyları sandığa nasıl yansır?´ sorusuna  Bakan Özhaseki, " Oradaki köylü vatandaş başımıza bela gelmesin diye mecburen oy veriyor. Şimdi öyle değil. Güvenlik sağlandı, vatandaş emniyet içerisinde. Birini unsur buydu. İkincisi de, PKK´nın vahşi yüzünü gördüler, devletin de şefkatli kanadını gördüler. Orada PKK´nın yakıp yıktığı bütün insanların yarasını bizim sardığımızı gördüler. PKK´nın oradaki Kürt vatandaşın temsilcisi olmadığı bizim yaptıklarımızla tescillenmiş oldu. Ben oradan çok farklı sonuçlar bekliyorum? diye konuştu                         

Bakan Özhaseki, ?Milletvekilliği adaylığınız çok merak ediliyor, bu konuda neler söyleyeceksiniz?´ sorusuna cevaben de şunları kaydetti?   ?Hükümet sizin, gayret veriyorsunuz ama bu arada da partinizi diri tutuyorsunuz. Teşkilatlarınızı diri tutuyorsunuz. Bu konuda zaten seçime en hazırlıklı parti biziz. Kongrelerimizi bazı partiler gibi düğün salonlarında, sandalyelerin havalarda uçuştuğu ortamlarda yapmadık. Büyük salonlarda devasa mitingler ile yaptık. Bunların hepsi bizim için seçime hazırlıktı. İnşallah bütün bunların neticesinde seçime çok rahat gideceğimizi umuyoruz. Bu hazırlıkların dışında MHP ile ittifak yaptık. Onlar özellikle 15 Temmuz´dan sonra Türkiye´nin başındaki belaları, geçirdiğimiz bu badireleri, hele hele Afrin harekatından sonra ortaya konan bu performansı çok iyi değerlendirdiler. Bu milletin beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu çok iyi gördüler. Bu konuda çok sıcak adım attılar, birlikteliğimiz başladı. Böyle olunca bundan da bir sinerji doğdu. Millet bunu sevdi ve desteğini artırarak devam ettiriyor. İnşallah hayırlı bir sonuç alırız.?                                                                                                          

Eski adı  Sanat Okulu olan Merkez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´nin mezunlar buluşmasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin  yanı sıra  Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik , AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Türkiye  Gazeteciler  Federasyonu  Genel Başkan  Yardımcısı Veli Altınkaya  ve çok sayıda mezun  iştirak etti?

Mezunlar Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu´nun  açılış konuşması  ile başlayan etkinlikte  kürsüye  gelen ve kendiside 1977-78 döneminde mezun olan  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada bir şehrin ve bir ülke ekonomisinin sanayisini ve teknolojisini geliştirmek istiyorsa bu işin temelinin ara eleman ve dolayısıyla meslek liseleri olduğunu ifade ederek, ?Eğer ara eleman sıkıntısı çekiliyorsa sanayinin gelişmesini beklemeyelim. Reel ekonomi rantta ve spekülatif kârda değil gerçek sanayidedir. Sanayisi güçlü olan ekonomiler ayakta durur. Sanayi ise yetişmiş ara elemanla kalkınır. Yüzlerce düz lise mezunları boşta geziyor; ancak meslek lisesi mezunları işsiz kalmıyor. Ortaokul öğrencilerine sesleniyorum. Özellikle mühendislik hedefliyorsanız meslek liselerini tercih edin? değerlendirmesinde bulundu?                       

Konuşmasında Kayseri´ye bir de müjde veren Başkan Çelik, ?Hava İkmal Kent Park´ın planlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile birlikte Milli Savunma Bakanımız ile görüştük. Bu planlamayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapıyor. Milli Savunma Bakanımız ve Çevre Bakanımızdan bu toplantı esnasında bir ricada bulundum. Buradan 25 dönümlük yer verirseniz Türkiye´de bir numara olacak Havacılık Meslek Lisesi yapacağımızı söyledim. Her iki bakanımız olumlu buldu. Askeri hastane yanında yer planlandı. Hayırseverimiz de hazır. Tüm Türkiye´de parmakla gösterilecek Havacılık Lisesini Kayseri´ye kazandıracağız? diye konuştu.                  

Konuşmaların ardından okula katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninin ardından okulun yeni bölümlerinin açılışı gerçekleştirildi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”