MEMUR KADINLAR

MEMUR KADINLAR

?ÇOCUĞA ŞİDDET´İ LANETLEDİ?


Memur-Sen Kadın Komisyonu üyeleri adliye binası önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması yapıp geçtiğimiz günlerde görüntüleri internete düşen üvey anne zulmünden harekete çocuklara uygulanan şiddeti lanetlediler? Protestocu kadınlar adına konuşan Memur - Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayten Özsoy ? Görüntülerdeki yaşananları izledikten sonra bir kadın, bir anne, bir eş olarak kanımız dondu, çok üzüldük, şaşırdık korktuk, günlerce uyuyamadık? ifadesini kullanarak çocuklara şiddet uygulayan herkesi lanetledi?
Çocuklara uygulanan şiddeti protesto edip- lanetlemek üzere adliye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştiren Memur - Sen Kadınlar Komisyonu üyeleri adına konuşan Başkanı Ayten Özsoy ? Biz, çocuğa karşı şiddetin kabul edilemez ve önlenebilir olduğu bilinciyle bir araya gelen her türlü şiddetin zulmün karşısında olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Herkesi çocuğa, doğrudan veya dolaylı zarar veren her türlü fiziksel, duygusal veya cinsel eylem ile mücadeleye davet ediyoruz? diye konuştu?
Özsoy sözlerinin sonunda Türkiye´nin 1990 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesini imzaladığını hatırlatarak ? Bu sözleşme ile ülke sınırları içinde hayatını devam ettiren her çocuğun hak ve özgürlüklerini her koşulda koruma ve yerine getirme yükümlülüğünü kabul etmiştir? dedi ve ekledi ?Son zamanlarda yaşadığımız çocuklara yönelik fiziksel, cinsel şiddet olayları bizlerin duygu dünyasını derinden etkiledi. Bir kadın, bir anne, bir eş olarak Kanımız dondu, çok üzüldük, şaşırdık korktuk, günlerce uyuyamadık. ? Hepimiz kendi görüşlerimiz doğrultusunda fikirlerimizi ifade edip, yaşanan sorunlara kendi açımızdan çözümler bulmaya çalışıyoruz. Çocuk ve gençler bir ülkeyi oluşturan toplumun üzerinde en özenle durulması, gözetilmesi, eğitilmesi, şiddetten, ihmal ve istismardan korunması gereken kesimidir. Ülkelerin çağdaşlık düzeyleri çocuk ve gençlere verilen değerle koşuttur. Türkiye BM Çocuk Hakları Sözleşmesi´ni 1990 yılında imzalayarak her bir çocuğun hak ve özgürlüklerini her koşulda koruma ve yerine getirme yükümlülüğünü kabul etmiştir?
HABER: Süleyman Erdoğan



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor