MELMEK´TEN

MELMEK´TEN

YEMEK KURSU

Melikgazi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Kursları ile binlerce öğrenciye Kayseri´ye özgü giyim, çeyizlikleri ve yemekleri gibi sanatsal ve kültürel değerleri hem öğrettiklerini hem de sertifika vererek kalifiyeli eleman olarak işgücü piyasasına kazandırdıklarını bildirdi.

Melikgazi Belediyesi olarak yöresel ve bölgesel değerlere önem verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri yemekleri, Kayseri giyim kuşam, Kayseri Evleri gibi kavramlar birkaç yıllık değil hatta yüzyıllık olmadığını bu kültür ve sanat birikimlerinin asırlar ile bir birikim ile oluştuğunu bunun için önemli olduğunu belirtti.

Melikgazi ilçe sınırları içerisinde taşınır kültür ve sanat eserlerini koruma altına aldıklarını, onardıklarını ve günümüz insanın hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

?Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizin doğa ve çevre güzelliğini korumak için bölge planlamaları yapıyoruz. İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları onarıyor ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyoruz. Bunun yanında taşınmayan ama insanlar vasıtası ile yüzyıllardır yaşatılan değerler, olgular ve birey ile bağlantılı olan gelenekler vardır. Belediye olarak bunları da sahipleniyoruz. Meslek ve Sanat Edindirme Kursları ile giyim ve kuşamları, dokuma sanatı ve yemeklerine sahip çıkmak, tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına dersler veriyoruz. Kurslarda başarılı olanlara sertifika veriyoruz. Yani belediye olarak sertifikalı mantıcı yetiştiriyoruz?

Çocuklarına Ve Torunlarına Öğreteceğiz

Kurslara iştirak eden öğrenciler Kayseri Mutfağı kursu ile Kayseri yemekleri hakkında hem bilgilendirildiklerini hem de bizzat yapmasını öğrenerek bu eşsiz tatları ve yemekleri çocuklarına ve torunlarına öğreteceklerini söylediler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı