MELMEK'TE ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ MUTFAK EĞİTİMİ

MELMEK

PALANCIOĞLU: “ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN KURS AÇTIK”

Melikgazi Belediyesi MELMEK kurslarında tarafından çölyak alerjisi bulunan hastalara ve yakınlarına, glutensiz malzemelerle ekmekten pastaya kadar yiyecekleri yapabilmeleri için eğitim veriliyor.

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesisleri’nde verilen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Çölyak bir glüten alerjisidir. Glüten alerjisi olan kişiler; buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi ürünlerin hiçbirini tüketemezler. Melikgazi Belediyesi olarak çölyak hastalarımız için yemek kursu açtık. Marketlerde glütensiz ürün bulamayan ve bu manada hayatları oldukça zorlaşan çölyak hastaları ve hasta yakınları bu derslere katılarak glütensiz malzemelerle ekmekten pastaya sevdikleri yiyecekleri kendileri hazırlamayı öğreniyor. Çölyak hastalarımız glütenli yemek yiyemiyor. Dışarda glütensiz gıda bulmak çok zor hem de çok pahalı. Çölyak alerjisi bulunan hastalara ve yakınlarına glütensiz malzemelerle ekmekten pastaya, Kayseri’nin de yemeklerini yapabilmeleri için eğitim veriyoruz. Hem de bayanlarımıza bir tedavi bu kurslarımız. Kurs tamamlandıktan sonra katılımcılara katılım belgesi verilecek. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca endüstriyel ve işlenmiş gıdalar tercih etmemelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya ise, “Palancıoğlu Başkanıma maddi ve manevi desteğinden dolayı çok teşekkür ederim. Kursiyerlerimizden kimisi eşi için burada, kimisi çocuğu veya kendisi için burada eğitim alıyor. Böylece hayatı kolaylaşıyor. Glutensiz yemek yapmayı öğreniyor. Bu güzel hizmet için Başkanımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı