MELMEK KURSLARI

MELMEK KURSLARI

MESLEK SAHİBİ YAPMAYA DEVAMEDİYOR?

Fazıl Kısakürek Sosyal ve Spor Tesislerindeki MELMEK dikiş nakış, iğne oyası ve ahşap boyama kursiyerlerini ziyaret eden Başkan Memduh Büyükkılıç, her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemleri olmak üzere sanat ve meslek edindirme kursları açarak yüzlerce kişiyi meslek öğreterek Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Sertifikası verdiklerini vurguladı?
Kısa adı MELMEK olan Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları ile kurslara işsiz olarak başlayanların, kurs sonrası ise iş sahibi olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Yemekleri, ev tekstili, makine nakış, diksiyon gibi bölümleri tamamlayan kursiyerlerin özellikle hamur işleri üretimi yapan işyerleri ile yatak, yorgan ve nevresim fabrikalarında kalifiyeli elaman olarak iş bulduklarını belirti.
MELMEK kurslarının aynı zamanda sosyal bir çevre ve statü merkezi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Sanat ve Meslek kurslarının 21 ayrı tesiste 34 branşta verildiğini ve MEB onaylı sertifika verdiklerini sözlerine ekledi.
Mel-Mek kurslarına katılan kursiyerler sadece hobi için değil aynı zamanda meslek sahibi olmak amacı ile kurslara katıldıklarını ve üretime katılarak toplumda yer almaktan mutlu olduklarını ifade ederek ?MELMEK ile sadece meslek öğrenmedik. Arkadaş çevremiz arttı. Sosyal çevremiz gelişti ve kendimize güven duymaya başladık. Bize bu imkânı sağlayan Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´a teşekkür ediyoruz? diye konuştular?.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Sanat ve Meslek kurslarının 21 ayrı tesiste 34 branşta ve MEB onaylı sertifika verdiklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı