MELİKŞAH`LI ÖĞRENCİLER 3 ÖDÜL İLE DÖNDÜ

MELİKŞAH`LI ÖĞRENCİLER 3 ÖDÜL İLE DÖNDÜ

Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri 9. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’ndan 3 ödülle döndü.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ödül töreni, 7 Kasım 2013 Perşembe günü TİM’in İstanbul’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşti.
Akademisyen Prof. Dr. Özlem Er, İtalyan Tasarımcı Roberto Serio, MOBİ Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Karaaslan gibi önemli isimlerin aralarında bulunduğu jüri ekibi, finale kalan 16 tasarım içinden 6 kategorinin birincilerini seçti. Birbirinden farklı ve kullanışlı tasarımların yer aldığı yarışmada, jüri tarafından seçilen 6 ayrı tasarım kendi kategorilerinin birincileri olarak bu yıl da damgasını vurdu. Ödül töreninde birinci aşamada seçilen 16 finalist 3 bin’er TL ile ödüllendirilirken, ikinci aşamada her kategoride birincilik alan 6 tasarımcıya da 3 bin TL daha verilerek 6 bin TL ile ödüllendirildi.
9.Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm öğrencileri Fatih Zerdeli ve Ayşe Elif Sivritepe; iki kategoride 3 tasarımla ilk üçe kalarak finalist oldular. Finalist tasarımlar mobilya firmaları ile eşleştirildi.
Prototip üretimleri; Fatih Zerdeli’nin Oturma-Dinlenme kategorisindeki “Various” adlı tasarımı İstikbal Mobilya, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi kategorisinde “Sehpalet” adlı tasarımı da Kelebek Mobilya ve Ayşe Elif Sivritepe’nin Oturma-Dinlenme kategorisindeki “Rolling Armchair” adlı tasarımı da Bellona Mobilya firmaları tarfından gerçekleştirildi. Finalde Fatih Zerdeli’nin Oturma-Dinlenme kategorisindeki “Various” adlı tasarımı birincilik ödülünü aldı.
Üniversitelerin Tasarım Bölümü öğrencilerinin 150 den fazla proje ile katıldığı yarışmada ödül alan öğrencileri tebrik eden Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz; “Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm öğrencileri Fatih Zerdeli ve Ayşe Elif Sivritepe’nin yaptıkları çalışmaları ile ödüle layık görülmeleri bölümümüzün bu konudaki eğitim kalitesini ve öğrencilerimizin kabiliyetlerini ortaya koymaktadır” dedi.
Henüz 4 yıllık geçmişi olan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz öğrencilerinin yarışmadan 3 finalist ödülü ve bir birincilik ödülü olmak üzere 4 ödül birden alması, Melikşah Üniversitesi için bir prestij, öğrencileri için de motivasyon ve gurur kaynağı olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devam edeceğini umuyoruz” dedi.
Ödül alan öğrencileri tebrik eden Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, üniversite olarak öğrencilerin proje ve araştırma olarak destekçisi olduklarını belirtti.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye