MELİKŞAH´A KAYYIM GELEBİLİR

MELİKŞAH´A KAYYIM GELEBİLİR

Fetullah Gülen´e yakınlığı ile bilinen kişilerin kurduğu Burç Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın inşa ettiği ve mütevelli heyetini oluşturduğu Melikşah Üniversitesi´ne önümüz deki günlerde kayyım atanacağı söyleniyor.

Fetullah Gülen´e yakınlığı ile bilinen kişilerin kurduğu Burç Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın inşa ettiği ve mütevelli heyetini oluşturduğu Melikşah Üniversitesi´ne önümüz deki günlerde kayyım atanacağı söyleniyor.YÖK mevzuatına yapılan değişiklikten sonra Melikşah´la birlikte, Fatih, Mevlana, Zirve, İpek, Süleyman Şah ve Turgut Özal Üniversitelerine yeni bir mütevelli heyetin (kayyımın) atanması bekleniyor.
Kayseri´nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah´a yakında kayyım atanabilir.
Fetullahçı Yapı´ya mensup isimlerin üyeleri arasında yer aldığı, Burç Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın kurduğu Melikşah Üniversitesi genişleme alanı ile ilgili olarak çok sayıda ünlü isimle ilgili geçtiğimiz yıl bir operasyon düzenlenmişti?
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın sürdürdüğü bu soruşturma devam ederken, soruşturma iddianamesinin son aşamaya geldiği ve önümüzdeki günlerde mahkemeye sunulacağı belirtiliyor.
Bu arada YÖK bir süre önce Vakıf üniversiteleri ile ilgili yönetmeliği değiştirmişti.Resmi Gazete´de yayınlanan yönetmeliğe göre mahkeme kararına da gerek duyulmadan YÖK tarafından vakıf üniversitelerinin mütevellileri bir soruşturma raporuna veya mahkeme kararına dayandırılarak değiştirilebilecek.
Kulislerde aralarında Melikşah, Fatih, Zirve, Mevlana, İpek, Süleyman Şah ve Turgut Özal Üniversitelerinin de bulunduğu 8-10 kadar PDY´ye yakın isimlerin kuruculuğunu yaptığı üniversitelere kayyım (yeni mütevelli) atanacağı iddia ediliyor?
YÖK´e yakın çevreler, bu üniversitelere mayıs ayına kadar yeni yönetimlerinin atanacağı ve sonrasında öğrenci alım şartlarını ve üniversite idaresinin de yeni atanacak kayyımca belirleneceğini ileri sürüyorlar.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"