MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ, SANAYİCİLERLE BULUŞTU

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ, SANAYİCİLERLE BULUŞTU

Melikşah Üniversitesi, Üniversite-Sanayi Araştırma İşbirliği kapsamında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan sanayicilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, 2009 yılında kurulan Melikşah Üniversitesi'nin bugün 2 bin 200 civarında öğrenciye sahip olduğunu belirterek, bugünlere gelmelerini sağlayan Kayserili işadamlarına ve Kayseri Sanayi Odası'na teşekkür etti.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, Melikşah Üniversitesi'nin gurur duyulacak bir çalışma sergileyerek 8-9 ay içerisinde eğitim ve öğretime başladığını, 4 yıllık bir süre içerisinde de olağanüstü bir büyüme sergilediğini belirterek, temel meselenin eğitim olduğu bir zamanda bu gelişmenin hem Kayseri hem de Türkiye açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Melikşah Üniversitesi'nin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Boydak, milyonlarca TL harcayarak özel bir üniversite kurmanın bir zamanlar hayal olduğunu ancak şimdi bunu gerçekleştirdiklerini belirterek, sanayi ile eğitim dünyasının bir arada olmasının da çok büyük önem arz ettiğini, bu birlik ve beraberlik içerisinde Melikşah Üniversitesi'nin çıtayı daha da yukarılara çıkaracağına inandıklarını söyledi.
Kayseri Sanayi Odası olarak sanayicilerin ve iş dünyasının da katkıları ile toplam 1 milyon TL'lik bir maddi destekte bulunacaklarını açıklayan Başkan Boydak, “Üniversitemizin ilk temeli atıldığında da 500 milyon TL gibi bir destekte bulunmuştuk. Biz burada köprü vazifesi görüyoruz. 2013 yılı içerisinde de üniversitemizin eksik kalan işleri için bu 1 milyon TL'yi kısa zamanda teslim edeceğiz. Bu rakam Melikşah Üniversitesi için az bir rakam ama bizim niyetimizi ortaya koyan bir durum olduğu için önemli görüyoruz. Eğitime Kayseri Sanayi Odamızın elinden gelen her türlü desteğe hazır olduğunu belirtiyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kayserili sanayicilerin destekleri ile bugünlere geldiklerini ifade eden Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak ise, Kayseri Sanayi Odası'nın maddi ve manevi desteğini de her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Memduh Boydak, yeni fakülteler açarken ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, yeni dönemde Sağlık Bilimleri Fakültesi açarak Melikşah Üniversitesine yeni bir ufuk kazandıracaklarını sözlerine ekledi.


"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık