MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ KAPATILDI

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ KAPATILDI

ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK ?

23 Temmuz Cumartesi günü yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 vakıf yüksek öğretim kurumundan biri olan ilimizin ilk vakıf üniversitesi Melikşah´ın öğrencilerinin akıbeti kafaları karıştırıyor. Hal böyle olunca gözlerin çevrildiği Yüksek Öğretim Kurumundan yapılan açıklamada ?Bu okullarda öğrenim gören öğrenciler YÖK tarafından devlet ya da vakıf üniversitelerine yerleştirilecek ve aynı ücreti bu okullara ödemeye devam edecek? denildi?
23 Temmuz Cumartesi günü Resmi Gazetede yayınlanan olağanüstü hal kapsmında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname´ye göre, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu ile 15 vakıf yüksek öğretim kurumu da kapatıldı. İşte kapatılan bu 15 yüksek öğretim kurumundan biri olan ilimizin ilk vakıf üniversitesi Melikşah´da eğitim gören yaklaşık 4 bin 300 öğrencinin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu?
Aynı kararnamenin 2´inci maddesi, 4´üncü fıkrasında konuya dair yapılan açıklamada ?Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir? denilse de öğrenicilerin ve velilerin kafası henüz karışık görünüyor?
Öte yandan başka bir okula yerleştirmede yine puan hesabı yapılacağı vurgulanırken ?Dikey geçiş sınavı gibi düşünmek lazım. Yani isteyen Bilkent´e gidemeyecek. Puanı hangi okula yetiyorsa o okula gidecek? değerlendirmesinde bulunuldu..
Yüksek Öğretim Kurulu´ndan yapılan açıklamada okullardaki normalleşmenin Ağostus sonunda ancak gerçekleşebileceğinin de altı çizilirken ?5 Ağustos itibariyle rektörlerden gelecek olan listeler YÖK yürütme kurulu tarafından denetlenecek ve sonrasında istihbari soruşturma başlayacak. Ağustos ayının sonunda işlemlerin sona ereceğini, normalleşmenin başlayacağını bekliyoruz.? İfadesi kullanıldı?
HABER: C.ÜSTEN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da