MELİKŞAH DAVASI´NDA DOSYALAR AYRILDI

MELİKŞAH DAVASI´NDA DOSYALAR AYRILDI

DAVA NİSAN 2018´E ERTELENDİ?

Kanun Hükmünde Kararname  ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin kurucu vakfı olan Burç Eğitim Vakfı Mütevelli heyeti üyeleri ile ilgili ?nitelikli dolandırıcılık´, ?silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik´ suçlarından açılan dava ikinci gününde mahkeme heyeti  verdiği  ara kararda dosyaların tefrikine ve davanın  Nisan 2018´e ertelenmesine  hükmetti?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle 250 kişilik Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen  davanın ikinci  günde başka suçtan tutuklu sanıklar Ahmet M., Ahmet T., Bülent Ü., Ekrem H., Halit G., Halit Ş., Hamdi K., Mahmut D.M., Mehmet F., Memduh Boydak, Necmi S., Veli D. ile tutuksuz sanıklar A.C, A. A., A. E., A. E., C.T., E.T., E.K., E.K., M.F.G, M.Ç., M.K., M.K., N.O., Ö.B., R. Ö. hazır bulunurken; diğer  sanıklar  Sıtkı Baş, Ertuğrul Topçuhasanoğlu, İlhan Miraboğlu ve Özcan Karasu´nun  ise bu dava dosyasında firari sanık olarak yakalaması bekleniyor. 31 sanık hakkında, 16 farklı olayda yargılanan tüm sanıklar hakkında 25 müştekinin ´Fetullah Gülen Terör Örgütü´ adına hareket eden  şüphelilerin dini inanç ve duyguları istismar ederek, kamu kurum ve kuruluşlarının aracı kullanmak suretiyle dolandırıcılık suretiyle arsalarını almaya çalıştıkları ve ´nitelikli dolandırıcılık´, ´nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs´, ´silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik´ suçlarından  açılan davanın  ikinci gününde başka suçtan tutuklu sanık Melikşah Üniversitesi Genel Sekreteri Sanık V,D,´nin ifadesinin alınmasının ardından, müştekilerin ifadeleri alındı.

Müştekilerin ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, verdiği ara kararda dosyaların tefrikine, sanıkların bu dosya ile başka davalarda yargılandıkları dosyalar ile birleştirilmesine, bir kısım sanıkların ise bu davada yargılanmalarının devamına karar verilerek duruşmayı Nisan 2018´e erteledi.



Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı