MELİKGAZİ´NİN TAŞKIN SU KANALLARI

MELİKGAZİ´NİN TAŞKIN SU KANALLARI

ŞEHRİN SİGORTASI OLDU

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Yapılan taşkın su kanallarının faydası ve yerinde yapıldığının en güzel örneğini dünkü yağışlarda gördük. Beton kanallarında sularda hiçbir sıkıntı olmadan direkt olarak akıp ilgili su havzasına akıtıldı´´ dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, şehrin batı bölümünde Osman Kavuncu, Keykubat, Kazım Karabekir, şehrin orta kesiminde Osmanlı, Esenyurt, Erenköy ile şehrin doğu kısmında ise Köşk, Yıldırım Beyazıt, Tavlusun, Germir mahallelerinde yer alan taşkın su kanallarının beton olmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Dün akşamüstü ani ve şiddetli yağmur sonrası biriken suların beton kanallardan hızlı bir şekilde şehir dışına nakil olduğunu anımsatan Memduh Büyükkılıç ´´Melikgazi Belediyesi olarak DSİ ile işbirliği yaparak onların planlarına göre inşa edilen Erciyes Dağı´ndan gelen doğal kanalların beton kanal olarak yapılması son derece isabetli bir çalışma olmuştur. Çünkü toprak zeminli ve kontrolsüz kanallar taşkın su baskınlarına neden olmaktadır. Nitekim son yağışlarda bu açıkça gözlenmiştir. Ülkemizin birçok yerinde taşkın su kanallarının kontrolsüz olması mahalleri su altına bırakmaktadır. Belediye olarak biz taşkın su kanallarını beton duvar ile koruma altına aldığımız yetmiyormuş gibi çevresini doğa ile bütünleştirdik. Gezi ve yürüyüş yolları haline getirdik. Böylece şehrimize yeni bir vizyon ilave ettik. Bu alanlar artık birer mesire alanı gibi oldu. Kanalların üstüne hem araçlar hem de yayalar için geçişler ve köprüler yaptık´´ ifadelerini kullandı.

Su kanallarının çevresi adeta park haline geldiğini özellikle semt sakinlerinin yağmur sonrası kanallardan akan yağmur sularının çevresinde oturarak dinlendiklerini İfade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, taşkın su kanallarının gerek yapılması gerek ise çevresi ile doğası ile bütünleştirerek adeta gezi yolu haline getirildiğini de sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"