Melikgazi’de hizmetler çifter çifter hayata geçiyor

Melikgazi’de hizmetler çifter çifter hayata geçiyor

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve ekibi bugüne de damga vurup iki büyük hizmeti daha ilçe sakinlerinin emrine sunmak için etkinlik gerçekleştirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin onur konuğu olarak iştirak ettiği etkinliğin ilkinde Yıldırım Beyazıt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 blok ve 236 dairenin temeline ilk harç konulurken,  yenileme çalışması sona eren Kazancılar Çarşısı törenle hizmete açıldı.

Kentsel Dönüşüm’de marka projelere imza atan Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 blok ve 236 dairenin temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra  Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ülke  ve davetliler katıldı.                

Törenin başlangıcında  konuşan ‘Kentsel Dönüşüm’de daha yeni ve nitelikli konutlar kazandırmaya devam ettiklerinin altını çizen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘Kentsel Dönüşün’ denince Kayseri’nin akla geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti  “Kayseri’de büyük bir başarı hikayesi vardır. Tüm belediyelerimiz de kentsel dönüşüm projelerimiz hızla devam ediyor. Yıldırım Beyazıt Mahallesi bu dönemde aldığı hizmetlerde Kayseri’nin en iyi yerlerinden bir haline gelecek. Okullarımız yollarımız parklarımız ve son olarak da kentsel dönüşümle büyük bir çalışma başladı. Burada ilk kez 14 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm yapılıyor. 6 blok 236 daireden oluşuyor. 115 hak sahibimiz burada sevinecek. 38 gecekonduyu yıkarak burada anlaşma yaptık. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Büyük bir emek var burada. 2+1, 3+1, 4+1 daireler olacak. Sadece Yıldırım Beyazıt'a değil Anbar’da, Battalgazi ve Kazım Karabekir’de farklı alanlarda yaptığımız kentsel dönüşümlerle birlikte daha çok yaşanabilir alanlar ortaya çıkıyor. Melikgazi olarak hem temel atmalarımız hem açılışlarımız devam ediyor. Kayseri olarak el ele vererek büyük hizmetler yapacağız. Bu bloklarımızında kazasız belasız tamamlanmasını dilerim.”            

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’de eskimiş konutların yenilenmesinin zorunluluk olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu  “Bugün burada temeli atılan inşatlar hemen tamamlanır inşallah huzurla da otururlar. Belediyemiz birçok yerde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlıca yapıyor. Kentsel dönüşüm Türkiye için kaçınılmaz bir iştir. Eskimiş evlerin yenilenmesi gerekiyor. Lüks değil bir zorunluluktur. Bu zor işe soyunan Mustafa Başkanımızı tebrik eder, hayırla bu konutların tamamlanmasını dilerim.”                                                          

Konuşmaların ardından protokol mensupları dualar eşliğinde buy-tona basarak inşaat alanının ilk harcını koyup startı verdiler.                                            

Referans hizmetleri ile ülke genelinde emsal teşkil eden Melikgazi Belediyesi’nin ikinci etkinliğinde yeniden bir araya gelen protokol mensupları bu defa yenileme çalışması tamamlanan ilimiz ticaretinin kalbinin attığı Kazancılar Çarşısı’nı hizmete açtılar.                    

Başkan Palancıoğlu burada yaptığı konuşmada  eskimiş olan çarşıyı modern bir şekilde yenilediklerini vurgulayıp, çalışmanın teknik detayları ile ilgili bilgiler paylaşarak  şunları kaydetti “Esnafımızın yüzünün güldüğü bir çalışma oldu. Burası şehrimizin misafir odası. Yapılan çalışmalarımızla şehir merkezimiz güzel bir hale geliyor. Buraya güzel bir sosyal tesiste yapıyoruz. Kayseri lisesinin hemen karşısında bulunan eski İŞKUR binasını aldık orayı da hem zabıta noktası hem de bayanların kullanacağı bir tesis yapıyoruz. Gön Hanı şehrin merkezinde güzel bir uğrak noktası olacak. Vezir Hanı ile ilgili de sosyal kültürel bir mekan haline getireceğiz. Kısacası şehir merkezi en güzel yer olacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. İlçemizde 14 okul, 12 cami, 7 kuran kursu ve 8 aile sağlık merkezinin yapılmasına vesile olduk. Koştur koştur çalışıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun.”                                                  

MHP İl Başkanı ve Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Adnan İncetoprak’da çarşının kendileri için büyük bir değer olduğunu vurgulayıp şükranlarını sundu “Kazancılar Çarşımız çok güzel ve kullanışlı bir hale geldi. Burası bizim için büyük bir değer. Misafir odamızın başköşesi nezih bir hale getirildi. Mustafa Başkanımıza ve Ömer Gülsoy Başkanımıza çok teşekkür ederim. Yeni yüzüyle hayırlı olmasını dilerim.”                  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise çarşı esnafının konforlu bir çalıma alanına kavuştuğuna dikkat çekti “Bugün ticaretimizin merkezi Kazancılar Çarşımızın yeni yüzünün açılışını yaptık. Konforlu bir alanda konforlu hizmet edilecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”            

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’de ilimizde hizmet belediyeciliği yapıldığının altını kalın çizgilerle çizdi.                                   

Yenilenen Kazancılar Çarşısı dualarla ilimiz sakinlerinin  hizmetine açıldı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı