MELİKGAZİ´DE ?SALÇA GÜNLERİ´NE HAZIR OLUN

MELİKGAZİ´DE ?SALÇA GÜNLERİ´NE HAZIR OLUN

Türkiye´de ilk kez Dr. Mustafa Palancıoğlu´nun Talas Belediye başkanıyken Talas´ta başlattığı ?Salça Günleri´ Melikgazi´de başlıyor.

Türkiye´de ilk kez Dr. Mustafa Palancıoğlu´nun Talas Belediye başkanıyken Talas´ta başlattığı ?Salça Günleri´ Melikgazi´de başlıyor.

Tüm vatandaşların yararlanabilmesi için iki ayrı bölgede gerçekleştirilecek olan ?Melikgazi Salça Günleri? 02-12 Eylül tarihlerinde Mimarsinan Evliyalar Bölgesi´nde ve 14-24 Eylül tarihlerinde ise Belsin Kocatepe Mahallesi Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzu arkasında yapılacak.

Vatandaşların kışlık ihtiyaçlarının karşılandığı ?Salça Günleri´ne tüm Melikgazilileri davet eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Salça kaynatılacak bölgeleri ekiplerimizle inceleyerek belirledik. İlçemizde iki ayrı bölgede salça kaynatma günleri düzenleyeceğiz. Salça Günleri´nde Melikgazililer zahmet çekmeden kışlık hazırlıklarını yapabilecek. Salça döneminde vatandaşlarımızdan çok fazla şikâyet alıyoruz. 15 katlı binaların arasında vatandaşlarımız eski geleneklerini sürdürerek salça kaynatıyorlar. Buda hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de çok şikâyet geliyordu. Bizde bir alanda toplu salça kaynatma etkinliği yaparak bunun önüne geçmek istiyoruz. Hem de vatandaşlarımızın bu etkinliklerle birlik ve beraberliği pekişiyor. Çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor.? dedi.

Belediyenin birçok imkanı vatandaşa ücretsiz sunacağını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, ?Halkımız salça kaynatma ve diğer kışlık ihtiyaçların hazırlığını burada yapabilecekler. Kışlık hazırlığını yapmak isteyen Talaslı vatandaşlarımız bu işlerini burada gerçekleştirebilecekler. Biz belediye olarak vatandaşlarımıza alanı tahsis ediyor, bu işler için gerekli olan kazan, tuz ve bulaşık deterjanı veriyoruz, aynı zamanda ücretsiz domates ve biber çekme makinasını da alanda hazır bulunduruyoruz, sunduğumuz hizmetlerden herhangi bir ücret talebimiz yoktur. Tüm Melikgazilihemşehrilerimi salca günlerine bekliyoruz.? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"