MELİKGAZİ´DE ?SALÇA GÜNLERİ BAŞLADI

MELİKGAZİ´DE ?SALÇA GÜNLERİ BAŞLADI

Türkiye´de ilk kez Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu´nun Talas Belediye başkanlığı döneminde başlattığı ?Salça Günleri´ Melikgazi İlçesi´nde de start verdi?

Mimarsinan Evliyalar Bölgesi´nde oluşturulan alanda başlatılan etkinliğin açılışında konuşan Başkan Palancıoğlu ?Tüm Melikgazili hemşehrilerimi salca günlerine bekliyoruz? ifadesini kullanarak ilçe sakinlerini etkinliğe davet etti?

Türkiye´de ilk kez Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu´nun Talas Belediye başkanlığı döneminde başlattığı ?Salça Günleri´ Melikgazi İlçesi´nde de start verdi?

Bütün ilimiz sakinlerinin yararlanabilmesi için iki ayrı bölgede gerçekleştirilecek olan ?Melikgazi Salça Günleri? nin ilki 02-12 Eylül tarihlerinde Mimarsinan Evliyalar Bölgesi´nde gerçekleştirilecek? Evliyalar Parkını dolduran ilimiz sakinleri Gesi Güzel Köyde üretilen hormonsuz domateslerle salçalarını kaynatmaya başlarken alanı gezerek vatandaşlarla sohbet eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu bilgiler alıp, vatandaşların hatırını sordu, taleplerini dinledi?

Etkinlik ve etkinlik alanı ile ilgili medya mensuplarına bilgi veren ve tüm ilimiz sakinlerini davet eden Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu? ?Salça kaynatılacak bölgeleri ekiplerimizle inceleyerek belirledik. İlçemizde iki ayrı bölgede salça kaynatma günleri düzenleyeceğiz. Salça Günleri´nde Melikgazililer zahmet çekmeden kışlık hazırlıklarını yapabilecek. Salça döneminde vatandaşlarımızdan çok fazla şikâyet alıyoruz. 15 katlı binaların arasında vatandaşlarımız eski geleneklerini sürdürerek salça kaynatıyorlar. Buda hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de çok şikâyet geliyordu. Bizde bir alanda toplu salça kaynatma etkinliği yaparak bunun önüne geçmek istiyoruz. Hem de vatandaşlarımızın bu etkinliklerle birlik ve beraberliği pekişiyor. Çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor.Halkımız salça kaynatma ve diğer kışlık ihtiyaçların hazırlığını burada yapabilecekler. Kışlık hazırlığını yapmak isteyen Melikgazili vatandaşlarımız bu işlerini burada gerçekleştirebilecekler. Biz belediye olarak vatandaşlarımıza alanı tahsis ediyor, bu işler için gerekli olan kazan, tuz ve bulaşık deterjanı veriyoruz, aynı zamanda ücretsiz domates ve biber çekme makinasını da alanda hazır bulunduruyoruz, sunduğumuz hizmetlerden herhangi bir ücret talebimiz yoktur. Tüm Melikgazili hemşehrilerimi salca günlerine bekliyoruz.?

Başkan Palancıoğlu sözlerini noktalarken etkinliğin ikinci ayağının 14-24 Eylül tarihlerinde Belsin Kocatepe Mahallesi Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzu arkasındaki boş alanda tekrarlanacağını duyurup , salça güzeli seçilen küçük Ada ile de yakından ilgilendi?



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı