MELİKGAZİ´DE HAFTADA 28 PAZARYERİ AÇILIYOR

MELİKGAZİ´DE HAFTADA 28 PAZARYERİ AÇILIYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinde her hafta 29 semt pazar yeri kurulduğunu ve bunların tamamının da belediye denetiminde olduğunu bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinde her hafta 29 semt pazar yeri kurulduğunu ve bunların tamamının da belediye denetiminde olduğunu bildirdi.

Alt yapısı ve ışıklandırmaları olan nezih semt Pazar yerlerinin Melikgazi Belediyesi´nce inşa edilerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 29 semt Pazar yerinin 19´u kapalı, 9´unun ise açık alan olduğunu belirtti.

Ayrıca pazar yerlerinin güneş enerji paneli ile ışıklandırılmasının güneşten sağlandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

?Melikgazi ilçesi 550 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Gündüzleri aktif nüfus 600 bini geçmektedir. Kayseri´nin ticareti, alış verişi, bankaları, finans merkezleri ve üretim alanları Melikgazi Bölgesi´ndedir. Dolayısı ile alış verişin merkezidir. Belediye olarak ilk etapta pazar yerlerini iyileştirdik. Sonra da her pazar yerini nezih ve çok amaçlı pazaryerleri haline getirdik. 19 Pazar yeri haftanın bir günü pazar yeri olarak hizmet verirken diğer günlerde de otopark, basketbol alanı, sosyal alan, çocuk alanı olarak hizmet vermektedir. Bu açıdan semt Pazar yerlerini önemsiyoruz. Pazar yerlerinde denetimlerimiz sürekli olup, Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile sürekli irtibat halindeyiz. 9 semt pazar yerimiz açık alan olup, düzenli ve her esnafın yerleri belirlidir. Kısacası Melikgazi semt pazar yerleri eziyet değil nezih ve modern yerlerdir. Hem tüketiciler hem de esnaf için özel yerlerdir?

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 2018 yılı içerisinde iki kapalı semt pazaryeri için saha ve proje çalışmalarına başlanıldığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor