MELİKGAZİ SOSYAL KONUTLARININ TEMELİ ATILDI

MELİKGAZİ SOSYAL KONUTLARININ TEMELİ ATILDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Mahallesindeki 84 dairelik sosyal konutların temel atma töreninin yoğun katılım ile birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Temel atma törenine Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projesi ve uygulamasında oturulabilir dairelere büyük önem verdiklerini, çünkü kamulaştırılan alanlarda mülkü olanlara hazır daire tekliflerinin çok cazip geldiğini bildirdi. Başkan Memduh Büyükkılıç, ''Melikgazi Belediyesi olarak 2 bin 430 sosyal konut inşa ettik. Bu konutları kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlar ile takas yaparak kavgasız, arbedesiz yıkımlar gerçekleştirdik. 17 Kasım 2012 günü Karacaoğlu Mahallesinde 120 dairelik, 1 Aralık 2012 günü ise Osmanlı Mahallesinde 100 dairelik konut temelini attık. Bu bizim Kentsel Dönüşüme verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Kayseri'de Kentsel Dönüşüm projesinde sosyal konutların büyük payı ve önemi vardır. Sonuçta 1994 yılında başlatılan ve bugün bütün hızı ile devam eden modern yapılaşma Melikgazi İlçesinin Referans Belediye olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmuş ve sonuçta Kayserimiz kazanmıştır'' dedi.
Melikgazi Belediyesi olarak kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları mağdur etmemek amacı ile Kazım Karabekir Mahallesinde 3 blok halinde 84 daireden oluşan ve 100 metrekarelik sosyal konut yaptırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kimsenin evini başına yıkmadıklarını ve gecekondu sahiplerine modern, sağlıklı ve her türlü donanımı olan daireler verdiklerini kaydetti.Yapımına başlanılan sosyal konutlar ile ilçe hem modern kentleşmeye öncülük edildiğini hem de kamulaştırılan alanlarda mülkü olanların mağdur edilmediğini kaydetti.
Melikgazi Belediyesinin temel atma, açılış ve törenlerinin vazgeçilmez ikramı olan Aşure vatandaşlara Kaymakam Hasan Karahan, Başkan Memduh Büyükkılıç ve Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı tarafından ikram edildi. 3000 kişilik Aşure’ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı