MELİKGAZİ İLÇESİ LOJİSTİK MERKEZİ OLDU

MELİKGAZİ İLÇESİ LOJİSTİK MERKEZİ OLDU

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1. ve 2. Kayseri Organize Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Traktörcüler Sitesi, Ağaç İşleri Sanayi Bölgesi, Çelik Eşya Sanayi Sitesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Sanayi Bölgesi gibi Kayseri’nin istihdam ve üretim merkezi ile Melikgazi İlçesinin İç Anadolu’da ekonominin de merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’nin üretim merkezi durumundaki Melikgazi İlçesinde ayrıca Anbar Bölgesinde üretim merkezlerine mal akışı sağlayan Lojistik Merkezinin de yer aldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Anbar Bölgesinde yer alan ve Demiryolu güzergâhında bulunan LOJİSTİK MERKEZİ özellikle demir çelik, ağır plastik, kauçuk, demir ve bakır cevheri gibi ağır taşıma ürünlerinin nakli gerçekleşmektedir. Lojistik Merkezi hem Organize Sanayi Bölgelerine hem de Serbest Bölgeye yakın olup doğu-batı demiryolu üzerindedir. Lojistik Üssüne gelen ana ve ara mal hammaddelerin üretim merkezlerine nakli için Melikgazi Belediyemizce 2100 metre uzunluğunda ve 8 metre genişlinde yol açılmıştır. Bu yolda yapılan tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup asfaltlanarak hizmete sunulmuştur” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak bölgenin ekonomik kalkınmışlığını sağlamak ve katkı sağlamak amacı ile üretim merkezlerine de gereken her türlü alternatifli yol ve ulaşım ağının açıldığını kaydetti.
Lojistik Merkezinde Başkan Memduh Büyükkılıç’ın çalışmaları alanlarındaki incelemeleri esnasında lojistik merkezinde mallarını almaya gelen sanayici Nevzat Aksoy ise, bu yolun açılması ile malların daha kısa sürede daha seri ve güvenli olarak fabrikalarına nakil ettiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları