MELİKGAZİ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ EĞİTİM MERKEZİ GİBİ

MELİKGAZİ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ EĞİTİM MERKEZİ GİBİ

Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm tesislerin öğrenciler için adeta gezi alanı olduğunu çünkü çevre kirlenmesi ve atıkların değerlendirilmesi konusunda görerek öğrenmenin en güzel bu tesislerde örneğinin sergilendiği

Melikgazi belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerinde ayrıştırarak toplanan çöplerin nasıl ve ne şekilde işlerden geçirildiğini, sonra bunların nasıl depolandığını ve ne gibi maddelere dönüştürüldüğünü bu tesislerde bizzat izlediklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, doğa kirlenmesinin önlendiğini ve yine geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlandığını öğrenerek bizzat uygulayıcı olduklarını kaydetti.
Lale Bahçesi Anaokulundan 70 öğrencinin Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerini gezdiklerini ve konu hakkında bilgilendirildiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Ağaç yaş iken eğilir sözü, toplumuzun küçük yaşta verilen eğitimin bir ifadesidir. Küçük yaşta elde edilen bilgi ve öğrenme ile alışkanlık kazanılarak bilgili ve bilinçli bir toplum olarak daha ferah bir toplumun temeli atılır. Bu açıdan özellikle doğa kirlenmesi, atıkların yeniden kullanımı, hammaddelerin israfının önlenmesi gibi konular çok önemlidir. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm ve Ekonomiye Katkı Tesisleri bu açıdan adeta bir okul gibidir. Çünkü Çocuklar bakarak ve görerek öğrenmektedir. Bu gün 70 ana sınıfı öğrencisi artık iyi bir çevreci, iyi bir geri dönüşümcü ve iyi bir ekonomiye katkı sağlayan olarak toplumda yerlerini alacaklardır. 70 öğrenci iki hafta içerisinde evlerinden topladıkları ayrıştırılmış çöpleri bu tesise bizzat getirerek daha sonra ne işe yaradığını öğrendiler. Bu çok önemlidir ”
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tesisleri ziyaret eden Anaokulu öğrencilerine birer teşekkür belgesi ile geri dönüşüm kitapçığı verildiğini sözlerine ekledi.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik