Melikgazi dönüşümü hızla devam ettiriyor

Melikgazi dönüşümü hızla devam ettiriyor

Melikgazi Belediyesinin Battalgazi Mahallesi'nde yürüttüğü ve  Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan 11 blok 404 daireden oluşan ilk etap bloklarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de iştirak ettiği törenle ilimiz kamuoyuna tanıttı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin onur konuğu olarak katıldığı Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olan 11 blok 404 daireden oluşan ilk etap bloklarının tanıtım törenin açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Battalgazi'nin Melikgazi Belediyesi'nin referans kentsel dönüşüm projeleri ile gelişip dönüştüğünü vurgulayarak şu bilgileri paylaştı  "Tüm Türkiye’de örnek olarak gösterilen kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Battalgazi, Kazım Karabekir, Anbar ve Yıldırım Beyazıt gibi 4 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yürütüyoruz. Battalgazi Mahallesi'nde fiziki ömrünü tamamlamış yapıların yıkılarak, daha modern ve yaşanabilir konutların inşa edilmesine yönelik devam eden kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Battalgazi Mahallemizde 100 bin metrekare alanda bu çalışmayı başlattık. 11 blok 404 daireden oluşan ilk etap bloklarımız 4 ay gibi kısa bir sürede kabası bitecek duruma geldi. Müteahhitlerimize çok teşekkür ederim. Burası çok büyük kapsamlı bir proje. Bu kapsamda Mehmet Özhaseki Bakanıma, Murat Kurum Bakanımıza çok teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile mahallelerimiz yeşil alanlarıyla, okulu, camisi ve sosyal tesisleriyle prestijli gelişmiş mahalleler haline geliyor. Kentsel dönüşüm projelerimizi altyapısından üst yapısına kadar hiçbir eksik olmadan konutlarımızı teslim ediyoruz. Yeni, depreme dayanıklı, güvenli konutlarına taşınacak kardeşlerimiz inşallah bundan sonra deprem korkusu yaşamadan huzur içinde burada hayatlarını sürdürecekler. Şimdiden hayırlı olsun."                               

Törenin onur konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’de konuşmasında Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun kentsel dönüşüm çalışmalarını başarıyla yürüttüğüne dikkat çekerek şunları kaydetti  “Bugün burada değerli Mustafa Başkanım çok zor ama hayırlı bir işe başlıyor. Başkanımızı tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayii etmesin. Belediyeciliğin en zor tarafı kentsel dönüşümdür. Bu işi Mustafa Başkanım en iyi şekilde yapıyor. Kentsel dönüşüm çok elzem bir konu. Refah artıyor çünkü eski evlerde kimse oturmak istemez. Deprem ülkesi olduğumuz için evlerimizin çok sağlam yapılması lazım. Burada yapılan binaların kazasız belasız biran önce tamamlanıp sahiplerine verilmesini temenni ediyorum” 

 

 

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı