MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDE ÇÖLYAKLA YAŞAM SEMİNERİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

Melikgazi Belediyesi çölyak hastalarına özel “Çölyakla Yaşam” konulu sağlık semineri düzenledi.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa çölyak hastaları ve yakınları katıldı. Çölyak hastalarına her konuda destek olduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Çölyak endüstriyel gıdaların sebep olduğu bir hastalık. Çölyak hastalığı bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Endüstriyel ve hazır gıdalar yemeye başladıktan sonra hastalıklar artmaya başladı. Bu seminer bizim için güzel bir bilgilendirme oldu. İnsanların çölyak hastalığı hakkında bilgileri yok. Ben kendi şahsım adına bu seminerde çok bilgilendim. Melikgazi’mizde çölyak hastalığını yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız devam edecek. Çölyakla Yaşam Derneğiyle bir araya gelerek sizlere daha iyi nasıl hizmet edebiliriz bununla ilgili bir çalışmalarımız sürüyor. Hastalık konusunda vermiş olduğu bilgiler için Alper Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Yurci, çölyak hastalığı hakkında kapsamlı bilgi vererek, “Masum sandığınız karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleriniz çölyak hastalığına işaret ediyor olabilir. Ekmek, makarna, bisküvi ve diğer unlu mamüller gibi en sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durmak zorunda kalmanıza neden olabilecek bu hastalığın adı çölyak. En yaygın besin emilim sorunudur çölyak hastalığı. Ve her yaşta karşımıza çıkar. Yaşam boyu devam eden tek gıda alerjisi olan çölyak, genellikle kalıtsal olarak ortaya çıkar. Çölyak hastalığının tek tedavisi glütensiz diyet olarak bilinmektedir. Glütensiz bir yaşama geçildiğinde hastalıkla ilgili bir sorun görülmemektedir. Burada önemli olan glütenli ve glütensiz gıdaların iyi ayrılmasıdır. Glüten daha çok buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunmaktadır. ” diye konuştu.

Seminerden memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlara program sonunda glütensiz ürünlerden oluşan bir gıda paketi verildi. Vatandaşlar Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek: “Başkanımızın bizleri unutmaması ve bizler için özel bir program hazırlaması bizleri mutlu etti. Sıkıntılarımızın farkında olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz.” dediler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi