MELİKGAZİ BELEDİYESİ BAYAT EKMEK TOPLAYACAK

MELİKGAZİ BELEDİYESİ BAYAT EKMEK TOPLAYACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak bayat ekmek toplayacaklarını, bunun için bayat ekmek toplama kutuları hazırladıklarını bildirdi.

 

Ekmek israfını önlemek için böyle bir çalışma başlattıklarını ve belediye olarak dar gelirli ailelere verilmek üzere yılda 3 milyon adet ekmek aldıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bir taraftan ihtiyaç sahibi bir çok insan varken, diğer taraftan binlerce ekmeğin çöpe atılmasının çok yanlış olduğunu ve bunun önlenmesi gerektiğini belirtti.
Anadolu insanı için ekmeğin bir nimet olduğunu ve sofrasının olmazsa olmazları arasında yer aldığını,ancak şehir hayatı ile birlikte ekmek israfının artığını bunun en büyük sebeplerinden birinin ekmeğin saklama yönteminin bilinmemesinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Melikgazi Belediyesi olarak çevre kirlenmesini önlemek, geri dönüşüm ile üretim de ham maddeyi kazandırmak gibi nedenler ile atık malzemeleri 10 yıldır topluyoruz. Ayrıştırılmış çöp toplama sistemi başarı ile devam etmektedir. Araba lastikleri,piller,elektronik atıklar, kullanılmış sıvı yağ gibi atıkları da toplamaya başlayarak ekonomiye katkı sağlıyoruz. Şimdi de bayat ekmekleri toplayacağız. Bunları köpek barınma evlerine vereceğiz. Ayrıca besiciler isterlerse ücretsiz alabilecek. Amaç atık ve bayat ekmeklerin çöpe gitmesini önlemektir. Bu çalışma ile bayat ekmekler hayvan yiyeceği olarak değerlendirilecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları yönünde el ilanları basılarak dağıtımına başlanıldı”



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı