MELİKGAZİ 100 DAİRELİK SOSYAL KONUTLARIN TEMELİNİ ATTI

MELİKGAZİ 100 DAİRELİK SOSYAL KONUTLARIN TEMELİNİ ATTI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmanlı Mahallesindeki 100 dairelik sosyal konutların temel atma töreninin yoğun katılım ile birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi

Temel atma törenine Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, Şıhlı Belediye Başkanı Hacı Ahmet COŞKUN , Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda bölge halkı iştirak etti.

 

Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projesi ve uygulamasında oturulabilir dairelere büyük önem verdiklerini, çünkü kamulaştırılan alanlarda mülkü olanlara hazır daire tekliflerinin çok cazip geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak 2.310 sosyal konut inşa ettik. Bu konutları kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlar ile takas yaparak kavgasız, arbedesiz yıkımlar gerçekleştirdik. 17 Kasım günü Karacaoğlu Mahallesinde 120 dairelik sosyal konutların temelini attık. 15 gün sonra 100 dairelik konut temeli daha atıyoruz. Bu bizim Kentsel Dönüşüme verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Kayseri de Kentsel Dönüşüm projesinde SOSYAL KONUTLARIN büyük payı ve önemi vardır. Sonuçta 1994 yılında başlatılan ve bugün bütün hızı ile devam eden modern yapılaşma Melikgazi İlçesinin Referans Belediye olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmuş ve sonuçta Kayserimiz kazanmıştır. “ dedi.

 

Melikgazi Belediyesi olarak kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları mağdur etmemek amacı ile Karacaoğlu Mahallesinde 3 blok halinde 100 daireden oluşan ve 110 m2’lik sosyal konut yaptırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kimsenin evini başına yıkmadıklarını ve gecekondu sahiplerine modern, sağlıklı ve her türlü donanımı olan daireler verdiklerini kaydetti.

 

Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan ise Melikgazi Belediyesince yapımına başlanılan sosyal konutlar ile ilçe hem modern kentleşmeye öncülük edinildiğini hem de kamulaştırılan alanlarda mülkü olanların mağdur edilmediğini kaydetti.

 

Melikgazi Belediyesinin temel atma, açılış ve törenlerin vazgeçilmez ikramı olan Aşure vatandaşlara Kaymakam Hasan Karahan,Başkan Memduh Büyükkılıç ve Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu tarafından ikram edildi. 3000 kişilik Aşure’ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor