MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NDEN

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NDEN

ANBAR´DA TEMEL ATMA, KEYKUBAT´TA AÇILIŞ?

   İlimizin en çok nüfusu bünyesinde barındıran ve hayata geçirdiği dev projelerle bir ilçe belediyesine esin kaynağı olan Melikgazi Belediyesi ilçe sakinlerine daha konforlu bir yaşam sunmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor? Bu çalışmalar kapsamında önceki akşam kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Anbar Mahallesi´nde yapılacak olan 65 konutun temeli atılırken, sabah saatlerinde de Keykubat Mahallesinde yapımı tamamlanan semt pazarı ve sosyal tesislerin açılışı gerçekleşti?
Anbar Mahallesi´nde temeli atılan sosyal konutların temel atma törenine Kayseri Milletvekilleri ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Özhaseki, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu,Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve semt sakinleri iştirak etti?
Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törende; semt sakinlerinin kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını, bir çok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Bugün aslında 642 dairenin temelini atıyoruz. Ancak burada onları temsilen Anbar semtinde 2 bloktan oluşan ve her biri 120 m2 olan 65 dairenin temeli atmak için toplandık. Şimdiye kadar 3114 daire inşa ettik. Yine kentsel dönüşümde kullanmak üzere TOKİ´den 268, Bel-Sin´den ise 100 daire satın alarak hak sahiplerine verdik. Anbar mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekenomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Bir anda ahırları kaldıramazsınız. Ancak yeni olarak açarak, kentsel dönüşüm projesini uygulayarak modern şehirleşmeyi sağlayabilirsiniz. Belediye olarak yoları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ettik. Çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Anbar artık eski Anbar Mahallesi değildir. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Temel atama törenine iştirak eden önemli isimlerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın hayata geçiş sürecinde çok detaylı çalışacak uzman bir kadroya gerek duyulduğunun altını çizerek ?Çünkü bu çalışma çok ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi bir çok konuyu kapsamaktadır? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirterek şunları kaydetti? ?1994 yılında belediyeler açısından bir dönem ve gelişim yılı olmuş ve Belediyeciğin adeta ne olduğunu vatandaş bizlerin hizmetleri ile görmüş ve yaşamıştır. Belediyecilik hizmetleri ile yerel kalkınma ve ile genel büyüme ve modern şehirleşme sağlanmıştır. İstikrar güveni, güven yatırımı, yatırım ise kalkınmayı sağlamıştır. Özellikle son 15 yıldır sadece Anbar Mahallesi değil, Melikgazi değil tüm Türkiye değişime maruz kalmıştır. Gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Türkiye de istikrar önemlidir. Bu kentsel dönüşüm Anbar Mahallesinin fiziki yapası kadar sosyal yapısını da değiştirecek ve geliştirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum?
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara muhallebi ikramında bulunuldu.
Referans belediye Melikgazi´nin diğer ilçe belediyelerine esin kaynağı olacak bir diğer çalışması da Keykubat Mahallesi´nde açıldı? Keykubat Mahallesine yapılan sosyal tesis ve Pazar yeride düzenlenen törenle semt sakinlerinin hizmetine açıldı?.
Keykubat Kapalı Semt Pazar Yeri, Sosyal Tesis ile Güneş Enerjisi Depolama Sistemi´ninaçılışı için düzenlenen törene Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Milletvekili Adayları Mustafa Elitaş, Sami Dedeoğlu, Kadircan Gökalp ,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Meyveciler -Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.
Kapalı semt pazar yeri yenileme çalışmasını gerçekleştirirken aynı zamanda bir de sosyal tesis, market ve kendi enerjisini karşılayan bir tesis yapmak istediklerini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç?Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 21 pazar yeri bulunmaktadır. Bunlardan 16´sı kapalı ve çok amaçlı semt pazar yeridir. Belediye olarak her gün yeni bir tesisi ve hizmeti halkın kullanımına sunuyoruz. Çünkü belediyeler olarak kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma içindeyiz. Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası ile ortak çalışmamız bu mekânları şehrimize kazandırmaktadır. Hem halkamız temiz imkânlarda alışveriş yapabilmekte hem de esnaf arkadaşlar nezih işyerleri ile daha rahat hizmet verebilmektedir. Hizmetin en büyük dayanağı ve sebebi ise istikrardır. İstikrar; güveni, huzuru ve gelişmeyi sağlamaktadır. Kayseri modeli bir belediye var ise bunda Kayseri Belediyelerinin birlik ve beraberliği, istikrarlı yönetimi bulunmaktadır. Pazar yeri, sosyal tesis, market ve güneş enerji sistemi semt halkına hayırlı olsun. Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz.?değerlendirmesinde bulundu?
Ak Parti Merkez Karar Yürütüme Kurulu üyesi Milletvekili Yaşar Karayel, konuşmasında Kayseri Belediyelerinin 1994 yılından itibaren Kayseri´de yatırım ve hizmet sunmaya başladığını çünkü hem merkez hem de ilçe belediyelerinin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmasının güveni ile hizmete odaklandıklarını, istikrarın öneminin bir kez daha bu yatırımlarda ortaya çıktığını vurguladı..
Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte kurdelayı keserek Melikgazi Belediyesi´nin bu dev yatırımını Keykubat Mahallesi sakinlerinin hizmetine açtılar?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor