MELİKGAZİ BELEDİYESİ ANNE ? ÇOCUK SEMİNERLERİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ANNE ? ÇOCUK SEMİNERLERİ

BÜYÜKKILIÇ: SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJELERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerine büyük önem verdiklerini ve bu amaç ile ?Anne biliyor musun??  seminerleri düzenleyeceklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesi´nin ev sahipliğinde sağlık alanında öncü şirketlerden olan Biocodex Türkiye şirketi tarafından hazırlanan?Anne Biliyor musun?? isimli sosyal sorumluk projesinde, anneler kafalarındaki soruların yanıtlarını, uygulamalarıyla bulacakları belirtildi. Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Biocodex Genel müdürü Önder Işınay Bıocodex´in temel faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Işınay şöyle konuştu: ? Çocuk ve anne sağlığı Türkiye´de uzman doktorlarımız ve eczacılar başta olmak üzere çeşitli iş ortaklarımız ile beraber Türkiye´de bilinçli annelerin seslerinin artmasına sağlıklı doğum süreçleri yaşanıp bebeklerimizin tabi ergenlik çağına kadar sağlıklı bir büyüme sürecine ulaşması için birlikte çaba sarf etmekteyiz. Tabi sonuçta ticari kuruluş olduğumuz için Türkiye´deki çalışanlar olarak bir vatandaşlık görevi çerçevesin de ülkemize nasıl bir katkıda bulunuruz diye aslında sosyal sorumluluk projesi çerçevesin de anne biliyor musun? Projesi´ni başlattık. Amacımız sağlıklı bireylerin doğup yetişmesinde bilgi ve bilinç seviyesinin öneminin farkında olmak. Gerçekten yapılan çalışmalar da annenin ve çevresini bilgi seviyesinin artmış olması özellikle önemli bir kriter olan doğum da kayıpların yarı yarıya azalmasına kadar etkin olabiliyor ki doğum sonrası yetişme sürecini farklı etkileri de olmakta.

Melikgazi Belediyesi olarak her yıl anne ve çocuk sağlığı, çocuk bakımı ve gebelik gibi konularda hem eğitim seminerleri açtıklarını hem de meslek edindirme kursları açtıklarını belirten Başkan Dr.Büyükkılıç ?Belediyelerin kuruluş amaçlarından biri de sosyal belediyecilik ilkesidir. ? diyerek şöyle devam etti:

?Toplumun eğitimli, sağlıklı, milli ve yerli değerlere sahip çıkan, koruyan ve gelecek nesillere aktaran bir süreç içinde devam ettirilmesi gerekmektedir. Bu amaç ile Sosyal Belediyecilik projelerine hem öncülük ediyor ve ilk´leri gerçekleştiriyoruz. Bu hafta Meclis Toplantımızda Alzheimer Derneği çalışmalarına destek verme kararı aldık hem de Çölyak Hastaları için yer tahsis ettik. Bugün de burada yine Sosyal Belediyecilik projesi kapsamında düzenleyeceğimiz ?Anne Biliyor Musun? Etkinlikleri ile gebelik, emzirme, bebek bakımı ve doğuma hazırlık gibi başlıklarla anne ve çocuk seminerleri tanıtım toplantısını gerçekleştiriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde semtlerde bu seminer ile ayrıca toplum içindeki duyarlığı artırmak ve ortaya çıkarmak için destek sağlanacaktır?



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler