MELİKGAZİ BELEDİYESİ GESİ´DE YENİ EMNİYET HİZMET BİNASININ TEMELİNİ ATTI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ GESİ´DE YENİ EMNİYET HİZMET BİNASININ TEMELİNİ ATTI

?HİZMETİ AYAĞA GÖTÜRÜYORUZ? ...

Melikgazi Belediyesince  Gesi Fatih Mahallesinde yapımına başlanan  emniyet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Hizmeti ayağa götürme anlayışı içinde ilerliyoruz, çalışmalarımız bu yönde devam edecek? dedi.

Gesi Fatih Mahallesi´ne yapılacak olan emniyet hizmet binasının temel atma törenine Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

      Temel atma töreni öncesinde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Melikgazi ilçemiz şehrimizin doğusundaki  yaklaşık 150 bin nüfusa  hitap edecek bir potansiyelle hizmeti ayağa götürme anlayışı içinde  ilerliyoruz? diyerek şöyle konuştu:

?2017 yılı içerisinde yapılan 95 civarındaki ihale ile ilçemiz adeta şantiye alanına dönmüştür. Şu anda Melikgazi Belediyesi 120 nokta da yatırım yapıyor. Bugün itibari ile bu emniyet hizmet binası inşaatı ile 121 olmuştur. Melikgazi Belediyesi olarak ilçenin sağlık, eğitim, spor, kültürel ve emniyetinden sorumluyuz. Ekonomisinden ve ticaretinden sorumluyuz. Çünkü bu hizmetlerin önünü açacak ve imkan tanıyacak kurumlar arası işbirliği ve görev alanı belediyeler ile yetkilendirilmiştir. Beşikten mezara kadar hizmetlerin tamamından belediyeler sorumludur. Planlı ve imarlı gelişen şehrimizde yeni hizmetlere ihtiyaç duyulmaktadır. Şehrin doğu bölümünde ihtiyaç olan emniyet binası için gelen talebi hemen değerlendirdik, projelendirdik ve bugün de temeli atıyoruz.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de  yaptığı konuşmada, Kayseri´de şehrin bütün dinamiklerinin uyum içerisinde çalıştığını ve bu uyum da hızlı büyümeyi ve gelişmeyi beraberinde getirdiğini ifade ederek, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çelik, Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiğini bundan dolayı da yeni bir belediyecilik modeli oluşarak örnek gösterildiğini ifade etti.

Referans Melikgazi Belediyesi´nin her hafta bir semtte yeni bir açılış ve temel atma töreni ile yatırımlar zincirine devam ettiğini belirten Milletvekili Mustafa Elitaş, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. 15 Temmuz günü kalkışmaya karşın Türkiye´nin bir destan yazdığını, 10 Ağustos günüde Yenikapı Millet İradesi mitinginde tek yürek olan Türkiye´nin dünyaya gereken cevabı verdiğini hatırlatan Elitaş, Referans Melikgazi Belediyesi´nin her hafta bir semtte yeni bir  açılış ve temel atma töreni ile yatırımlar zincirine devam ettiğini kaydetti.

Törende bir konuşma yapan Vali Kamçı, yeni hizmet binası ile vatandaşlarımıza daha hızlı, etkili ve yüksek kaliteli güvenlik hizmeti sunulacağını, gece gündüz ve en zor şartlar altında canları pahasına görev yapan polislerimize ise daha çağdaş ve modern çalışma ortamı temin edileceğini ifade ederek, hizmet binasının ilimize ve mahallemize hayırlı olmasını temenni etti.

Yaklaşık maliyeti 1 milyar 927 milyon lira olan ve 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan emniyet binasının mahallenin güvenliğine önemli katkılar yapacağına inandığını ifade eden Vali Kamçı, 100 bin üzerinde nüfus barındıran şehrin bu doğu bölümünde ihtiyaç duyulan emniyet hizmet binasının kazandırmalarından dolayı Melikgazi Belediyesi Başkanı ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca emniyet binasının temeli atıldı. Açılışın ardından Melikgazi Belediyesi´nde katılımcılara ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber: Süleyman Erdoğan

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı