MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

?MAHALLE FIRINI´ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu´nun yerleşim alanlarında vazgeçilmezlerinde olan mahalle fırınlarının yok olmaya başladığını tesbit ettiklerini, bu durumun önüne geçebilmek adına Melikgazi yerleşkesinde 5 fırının hizmet vermeye devam etmesini sağladıklarını açıkladı?
Melikgazi İlçesi´nin 5 yarı bölgesinde yer alan mahalle fırınlarının hem ihtiyaçtan hem de yerel kültür mirasın yaşatılması açısından önemli olduğunu düşündükleri için aslına uygun olarak yeniden inşa ettiklerini vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılından beri tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı günümüz hizmetine kazandırıyoruz. Gerçekleştirilen çalışma ile de adeta açık alan arkeoloji müzesi olan şehrimizde Anadolu´nun kültür ve sanat mirası gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Yöreye özel giyim, yemek, ev eşyası gibi değerlere sahip çıkıldığını gibi yine bölgeye özel miramı yapılar ve ortak değerlerde koruma altına alınmaktadır. Melikgazi şehrinin Subaşı, Ağırnas, Turan, Bağpınar ve Kayabağ Mahallelerinde yer alan mahalle fırınları günün şartları gereği kullanılmadığından yıkılmaya yüz tutmuş yapılardı. Belediye olarak halkın isteği üzerine bu mahalle fırınları aslına uygun olarak onardık. Yine bu fırınlar bazlama, börek, katmer ve köy ekmeği pişirecektir. Hem insanlarımız kendi buğdayından yapmış olduğu ekmeği yerden diğer tarafından Anadolu Kültür mirası yaşatılmış olacaktır. Yöre halkına hayırlı olsun ? değerlendirmesinde bulunu?
Başkan Memduh Büyükkılıç; bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılan 5 mahalle fırın bir başlangıç olduğu mahalle değirmenleri, mahalle toklukları, mahalle harman yerleri gibi yapıların da Anadolu Kültürel Mirası´na kazandıracaklarını sözlerine ekledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti