MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

KÜÇÜKALİ´DE 517 KONUTUN TEMELİNİ ATTI?

Melikgazi Belediye Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Küçükali Mahahallesi´nde yapılacak 517 konutun temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de iştirak ettiği törenle attı... Törende konuşan Bakan Özhaseki Kayseri belediyelerinin seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projeleri hayata geçirerek geleceğe yatırım yaptığını vurguladı?
Küçükali Mahallesi´ndeki temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Av. Mehmet Özhaseki Ekonomi eski Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel,Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu,Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti. 
Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine bir çok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını hatırlatarak ?Bugün aslında ilk etap 13 bloktan oluşan 517 dairenin temelini atıyoruz. 2015 yılı TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir. Şimdiye kadar 4228 daire inşa ettik. Yine kentsel dönüşümde kullanmak üzere TOKİ´den 268, Bel-Sin´den ise 100 daire satın alarak hak sahiplerine verdik. Küçükalimahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Kentsel dönüşüm projesini uygulayarak modern şehirleşmeyi sağlayabilirsiniz. Belediye olarak yolları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ediyor, çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Küçükaliartık eski KüçükaliMahallesi olmayacak. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Vali Süleyman Kamçı´da konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu çünkü çalışmanın çok ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi bir çok konuyu kapsadığını kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Av. Mehmet Özhaseki, konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirterek şunları kaydetti? ?1994 yılında belediyeler açısından bir dönem ve gelişim yılı olmuş ve Belediyeciğin adeta ne olduğunu vatandaş bizlerin hizmetleri ile görmüş ve yaşamıştır. Belediyecilik hizmetleri ile yerel kalkınma ve ile genel büyüme ve modern şehirleşme sağlanmıştır. İstikrar güveni, güven yatırımı, yatırım ise kalkınmayı sağlamıştır. Özellikle son 15 yıldır sadece KüçükaliMahallesi değil, Melikgazi değil tüm Türkiye değişime maruz kalmıştır. Gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Türkiye de istikrar önemlidir. Bu kentsel dönüşüm KüçükaliMahallesinin fiziki yapası kadar sosyal yapısını da değiştirecek ve geliştirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum ?
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara dondurma ikramında bulunuldu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"