MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

JANDARMA KONAĞINI KÜLTÜR VE TURİZME KAZANDIRACAK

  Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince Şehit Nazımbey Mahallesi´nde yer alan tarihi Jandarma Konağı´nın restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürüleceğini bildirdi.
Melikgazi Belediye sınırları içerisinde 800 civarında Kayseri kültür envanterine kayıtlı tarihi yapı ve sit alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak tarihe olan saygımız ve sahiplenmemiz tescillenmiştir. Çünkü Çayırağası konağını restore ederek bilimin hizmetine sunduk. Şu anda 12 eserin onarımını yaparak günümüz hizmetine sunduk. 17 tarihi mekânda çalışmalar devam ediyor. 4 tarihi yapı için ise Vakıflar Müdürlüğümüz ile görüşmeler devam ediyor. Şehit Nazımbey Mahallesi´nde bulunan Jandarma Konağı restore planı çizilmiş olup gerekli kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. ?Kayseri Mektebinde Oldum Jandarma? türküsüne bahse konu olan mektep Cumhuriyet döneminde Turan Mektebi olarak hizmet vermiştir. 1960´lı yıllarda özel mülkiyete geçen yapı daha sonra bakımsızlıktan virane hale gelmiştir. Ancak mimari yapı ve kullanılan malzeme ile tipik bir Kayseri Evi olan Jandarma Mektebi, kültür ve turizm odaklı hizmet verecektir .?dedi.
Kayseri´nin merkezinde yer alan ve birçok tarihi mekâna ev sahipliği yapan mahallenin hak ettiği yeri alacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Jandarma Mektebi binasının Kayseri kültür yolu projesi kapsamında önemli olduğunu ve bu yol güzergahında yer aldığını, Kayseri Lisesi, Kiçikapı Kayseri Evleri kapsamında bulunduğunu kaydetti. Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, 1896 yılında inşa edilen ve zemin artı 2 kat taş yapı olarak aslına uygun olarak onarılacağını ve iç mekânın da eski Kayseri ev eşyaları ile donatılacağını sözlerine ekledi.



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı