MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ:

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ:

"İNANIYORUM Kİ, ÜLKEMİZ BU KÖTÜ OLAYLARIN HEPSİNİ AŞACAKTIR"

   Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı vesilesi ile Türkiye´nin içerisinde bulunduğu kötü olayların hepsini aşacağını söyleyerek, "Devletimiz ve bayrağımız için canımızı vermeye hazırız" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Büyük bir ülke olmanın sıkıntıları söz konusu oluyor. Türkiye´miz büyüyünce, Türkiye´miz gelişince etrafında onu istemeyenler ve dışarıdan ülkemizin içini karıştırmak isteyenler eksik olmaz. Bu ateş çemberini bu açıdan değerlendirmek lazım. Üzerinde yoğunlaşmak lazım ama karamsar olmamak lazım. Ben inanıyorum ki bunların hepsi aşılacaktır. İnşallah Türkiye´miz hem komşularına hem de kendine faydalı konum ve durumda yoluna devam edecektir" dedi.
Bayramı yeri geldiğinde bayram olarak yaşamak, bayramın ruhuna hareket etmenin de hem yöneticilerin hem de vatandaşların görevi olduğunu söyleyerek, "Bu bir dini bayram. Dini bayram olduğuna göre Müslümanlar olarak bu bayramımızı hayata geçirirken, bu bayramımızı yaşarken önemli olan gereklerini yerine getirmektir. Kurban Bayramı olduğu için bir dini vecibe olarak imkanları olanların ihtiyaç sahiplerine ağırlıklı olarak destekte bulunmak amacıyla kurbanları kesmesi gerekir ve sosyal yönünü asla göz ardı etmemeleri gerekir. Bu bir paylaşım ve dayanışmadır. Bu paylaşımı yerli yerinde yaptığımızda ihtiyaç sahipleri kardeşlerimizin de gönlünü kazanırız ve toplumda huzura vesile olur. Ben olayı böyle değerlendiriyorum. Allah, huzur içerisinde daha nice bayramlara yetiştirsin. O açıdan bu bayramında kıymetini bilmemiz lazım. Böyle bir dini vecibeyi de yerine getirdiğimiz için şükretmemiz lazım. Bu bayramı da huzur içerisinde geçireceğimizi de inanıyorum. Devletimizi de güveniyorum. Biz bayrağımız için, vatanımız için ve devletimiz için varız diyoruz. ?İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın´ felsefesi ile insanımıza sahip çıkıp, hizmet etmeninde bir görev anlayışı içerisinde memnuniyetini de yaşıyoruz. Burada sorumluluk makamında bulunan biri olarak biz insanlarımıza hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.
´Artık Türkiye kabuğuna sığmayan bir ülke´ diyen Başkan Büyükkılıç, "Afrika´da ki kardeşlerimizin de, Asya´da ki kardeşlerimizin de hepsinin ihtiyaç sahibi olduğu anlayışı ile sivil toplum kuruluşları vasıtası ile oralara uzanan ve Türkiye´mizin mesajını ileten bir anlayış söz konusudur. Bu anlamda belki yeri gelip bizlerin yapamadığı çalışmaları sivil toplum örgütlerimizin yapıyor olması da ayrıca bizleri de vicdanen de kısmen rahatlatıyor olduğunu da paylaşmak istiyorum. Bu sivil toplum örgütlerimize de sahip çıkmak lazım. Bunu yaparken tabi ki önce kendi insanımızdan başlamak lazım. Ülkemizde ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz varken başkalarına sahip çıkacağız anlayışı elbette içerdekileri rahatsız edebilir. Dışarıda ki insanlara da yardım yapalım ama öncelik bizim insanlarımız olmalıdır. ben inanıyorum ki bu ülke ve bu ülke insanı her şeyi yapmaya gücü de var, imkanı da var. Bu alanda geçmişi de var. Ecdadımız ayağı kırık leyleklere vakıf kurmuş bir ecdattır. O açıdan biz insanımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı asla göz ardı etmemeliyiz" diye konuştu.
Belediye olarak ayrı bir sorumluluklarının olduğunu kaydeden Büyükkılıç, "Sadece bayram deyip geçmemek lazım. Zahmetli bir bayram ama rahmetli bir bayramdır. Bu bayramlar vesilesi ile hem ihtiyaç sahipleri göz ardı edilmiyor hem varsa ufak tefek kırgınlıklar gideriliyor. Huzur dolu bir ortam oluşturuluyor. Bu çalışmaları yaparken bir sosyal dayanışmanın ne olduğunu da gençlerimiz ve çocuklarımız görüyor ve örnek alıyor. Ben, her yönüyle bu bayramı önemsiyorum. Belediye olarak zahmet boyutunu en aza indirmek için, çevreci bir anlayış ile onların bu hizmetlerini yapmak suretiyle ibadetlerini temiz bir ortamda yapmalarını kendimize görev atfediyorum. Melikgazi Belediye´mizin bütün hizmetleri ile dayanışma içerisinde bayram süresince yapıyoruz. Melikgazi nüfusu 550 bine dayanmış büyük bir ilçedir. Biz bu ailenin hizmetkarı olarak elbette onları büyüğü ile küçüğü ile önemsiyor, küçüklerimiz gözlerinden büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. İşin her boyutunda ve her kademesinde kardeşlerimizin mutlaka bu sevgi halkasını oluşturmalarını temenni ediyorum. Ayrıca, fedakar Melikgazi Belediye´sinin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kamuoyunda bir referans belediye olarak bilinen Melikgazi´mizi anlatırken, o kardeşlerimizin yaptığı güzel hizmetleri paylaşmak suretiyle ben onların önünde bir ağabeyleri olarak gurur duyuyorum. Bayram sonrasında onlara kurban eti ikram edeceğiz ve beraber sabah kahvaltısı yapacağız. Ben bu vesile ile hemşerilerimizin Kurban Bayramı´nın tekrardan kutluyorum. İnsanımızın kıymetini bilelim, şehrimizin kıymetini bilelim ama bir Melikgazi sevdalısı olarak Melikgazi´mizin kıymetini daha da çok bilelim" şeklinde konuştu.
Şehit ailelerine baş sağlığı dileyen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "İnşallah gelen şehitlerimiz son olur. Şehit ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gönlümüz bir kardeşimizin bir damla kanının akmasına razı olmaz ama yeri geldiğinde vatanımız için bayrağımız için hepimiz canımızı vermeye, hepimiz varımızı ve yokumuzu ortaya koymaya hazırız. Çünkü vatansız ülkelerin mensuplarının özellikle başta Suriye olmak üzere hangi durumlara düştüğünü hep beraber görüyoruz. Öyleyse yeri geldiğinde hepimiz canımızı da, kanımızı da feda ederiz ama şehitlerimize, şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmalıyız. Ben ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Umarım bundan sonra şehidimiz gelmez. Son olur diye paylaşmak istiyorum. Allah, bu ülkenin huzurunu bozdurmasın. Bu ülke sadece kendini değil, tüm etrafını aydınlatacak olan bir niteliğe sahip yegane bir ülkedir" dedi.
1 Kasım´da yapılacak olan seçimleri de değerlendiren Büyükkılıç, şunları söyledi:
"Belediye başkanlarının insanları ayrıştırmadan ön planda olması gerektiği anlayışı ile siyasi boyutlara fazla girmiyorum. Ben her şeyden önce etnik yapı, mezhepsel yapı gibi insanların rahatlıkla istismar edilebileceği alanları ön plana çıkarmak suretiyle ayrıştırmayı doğru bulmuyorum. Biz ?İnananlar, kardeştir´ felsefesi içerisinde Türkiye Cumhuriyeti´mizin bayrağı altında kardeşlik duygularımızı mutlaka pekiştirmeliyiz. Siyasi bir arenada bir seçim olacak. Elbette herkes kendi mesajını verecek. Projelerini paylaşacak. Sonuçta 9 tane Kayseri´mize milletvekili seçilecek. Seçilecek olan kardeşlerimizin hepsini parti ayrımı gözetmeden ben şimdiden kucaklıyorum. Onlar inanıyorum ki Kayseri´miz ve ülkemiz için çalışacak. Onlar inanıyorum ki onurlu bir şekilde Kayseri´mize yakışır bir şekilde bizleri temsil edecek. Öyleyse birbirimizi kırmaya, yalan, yanlış, iftira anlamında kampanyalar düzenlemeye yada yapmaya hiç gerek yok. Çamur atmaya hiç gerek yok."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor