MEDYA’DA ÇOCUK İSTİSMARI

MEDYA’DA ÇOCUK İSTİSMARI

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BÜYÜTEÇ ALTINA ALINDI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı kapsamında “Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı” konulu eğitim seminerinde ilimiz medya mensuplarına çocuk istismarı haberlerinin özendirici olduğu vurgulanarak konuyu hassasiyetle işlemek gerektiğinin altı çizildi.

Erciyes Üniversitesi Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetince geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ‘Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’ ve ‘Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması’nın tanıtımı Gazeteciler Cemiyeti Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KGC Başkanı Metin Kösedağ, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması hakkında bilgiler vererek, düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihinin 10 Ocak 2022 olduğunu duyurdu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın’ da konuşmasında ikincisi düzenlenecek olan Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri Yarışması’nın bu yıl ki temasının çevre olarak belirlendiğini belirtip, ERÜ İletişim Fakültesi’nin web sitesinde yarışmanın katılım şartlarının ilan edildiğine dikkat çekerek “Yarışmaya son başvuru tarihinin 15 Ocak 2022 olduğunu belirtti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarını sunup; Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’nin bu yıl şehir ve medya, çevre temasıyla düzenleneceğinin altını çizerek şöyle konuştu. “ Bu yıl tüm dünya çevre felaketlerine maruz kaldı. Orman yangınları, sel felaketlerine kadar birçok felaket ile karşı karşıya kaldık. Sizlere basın mensupları olarak vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi noktasında çok büyük görevler düşmekte. Bu yıl böyle bir temanın seçilmesi de çok uygun ve isabetli oldu. ‘Şehir ve Medya, Çevre 2021’ temasıyla özellikle genç iletişimci arkadaşlarımız, basın mensuplarımız hem bu yarışma ile bilinçlenmiş olacak, hem de vatandaşlarımızı bilinçlendirmiş olacaklar.”

Etkinliğin sonunda ERÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Vahit İlhan ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Öztekin tarafından ilimiz medya mensuplarına “Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı” konulu eğitim semineri gerçekleştirilip; istismar haberlerinin sık tekrarlanması ve gereksiz detaylara yer verilmesi nedeni ile özendirici hale geldiğinin altı çizildi.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi