MECBUR KALMADIKÇA SAĞLIK OCAĞI’NA GELMEYİN

MECBUR KALMADIKÇA SAĞLIK OCAĞI’NA GELMEYİN

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak: “Aile hekiminize, ebenize, hemşirenize danışmadan, sormadan aşı, gebelik takibi, tahlil, okul taraması, ehliyet, işe girişi raporu, ilaç yazdırma için gelmeyin”

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz kamuoyuna seslenip koronavirüs salgınında alınacak tedbirlerin çok önemli olduğuna dikkat çekip, mecbur kalınmadıkça aile hekimine gidilmemesi uyarısında bulunarak “Aile hekiminize, ebenize, hemşirenize danışmadan, sormadan aşı, gebelik takibi, tahlil, okul taraması, ehliyet, işe girişi raporu, ilaç yazdırma için gelmeyin” çağrısında bulundu.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz kamuoyuna seslenerek  koronavirüse karşı devletin gerekli önlemleri aldığını ancak halkın alacağı önlemlerin de önemli olduğunun altını kalın çizgilerle çizdi.

Sözlerinin  devamında vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korunma önlemlerine titizlikle uymasının çok önemli olduğunu vurgulayan Işıldak zorunlu kalmadıkça Aile Sağlık Merkezleri’ne, Aile Hekimlerine gelinmemesi uyarısında bulunarak şunları kaydetti "Aile hekimliklerine bilindiği gibi her türlü hastalığı olan hastalar başvurmaktadır. Bu nedenle raporlu ilaçları yazdırmak, acil olmayan tahliller gibi nedenlerden dolayı aile hekimine gitmeyin. Raporlu ilaçlarınızı eczaneden bir yakınınız aracılığı ile de alabilirsiniz. Aile hekiminize, ebenize, hemşirenize danışmadan, sormadan aşı, gebelik takibi, tahlil, okul taraması, ehliyet, işe girişi raporu, ilaç yazdırma için gelmeyin. Ayrıca 60 yaşın üzerindeki kişiler lütfen dışarı çıkmasın. Evde 60 yaş üzerinde büyüğümüz varsa onlara temastan mümkün olduğunca kaçınalım, mümkünse onları ayrı yerde izole edelim, ihtiyaçlarını karşılayalım."

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Işıldak sözlerini noktalarken acil durum olmadıkça kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğine dikkati çeken Işıldak, eve gelindiğinde ellerin ve yüzün en az 20 saniye sabunla yıkanması gerektiğini vurguladı.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı