MAZLUMDER'DEN DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

MAZLUMDER

EVLAT NÖBETİ TUTAN ‘DİYARBAKIR ANNELERİ’Nİ ZİYARET EDİP DESTEK VERDİLER

MAZLUMDER genel yönetim kurulu 2 ayda bir yaptığı istişare toplantısını Diyarbakır Şubesi'nin ev sahipliğinde Diyarbakır MİR Otel'de gerçekleştirdi. Aralarında Kayseri Şube yönetiminin de olduğu taşra teşkilatları temsilcileri evlat nöbeti tutan ‘Diyarbakır Anneleri’ni de ziyaret edip destek verdiler.

MAZLUMDER genel yönetim kurulu 2 ayda bir yaptığı istişare toplantısını Diyarbakır Şubesi'nin ev sahipliğinde Diyarbakır MİR Otel'de gerçekleştirdi.  Toplantıya İstanbul'dan Ağrı'ya, Kayseri'den Mardin'e tüm şubelerinin şube başkanları ve genel yönetim kurulu üyeleri ile genel merkez yöneticileri katıldılar.                                                                   İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden gözden geçirilmesi, 28 Şubat darbesinin yıldönümü etkinlikleri, Sivas ve 28 Şubat mahkumlarının yeniden yargılanması, insan hakları eğitimi programlarının okulların yanında resmi kurum personellerine de uygulanması dahil 20'ye yakın gündem maddesi gün boyu süren toplantıda müzakere edilerek karara bağlandı.              Toplantının öğleden sonraki bölümünde Genel Yönetim Kurulunu temsilen aralarında Kayseri, Diyarbakır, Konya, Malatya ve Adana olmak üzere bay bayan 20 kişiyi aşkın bir grup, temsilci olarak HDP İl Binası önünde çocukları dağa kaçırıldığı için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Annelere ve ailelerine geldikleri bölgelerden getirdikleri çeşitli hediyeleri sunan MAZLUMDER ekibi, çocuklarına kavuşmak için eyleme katılanların hatırlarını sordu, acılarını paylaştı, çocuklarına kısa sürede kavuşmaları için duacı olduklarını bildirdiler.

Diyarbakır Anneleri’ de MAZLUMDER heyetine teşekkür ettiler. 3 Eylül'den bu yana devam eden eylem ve katılan aile sayısının 100'ü geçtiği ve teslim alınan evlat sayısının 9 olduğunu, çocuklarına kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceklerini bildirerek MAZLUMDER heyetine duacı olduklarını bildirdiler.             


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da