MAZLUMDER OKULLARDA İNSAN HAKLARINI ANLATIYOR

MAZLUMDER OKULLARDA İNSAN HAKLARINI ANLATIYOR

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ OKULLARDA İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİNE START VERDİ.

Mart ve Nisan aylarında Genç Kaymek ve lise öğrencilerine yönelik insan hakları ve hak arama yolları eğitim çalışmalarına başlayan MAZLUMDER, ilk seminerini Melikgazi ilçesindeki Hacı Hakkı  - Sadıka İLGÜ Anadolu İHL´de gerçekleştirdi.

MAZLUMDER şube başkanı Ahmet TAŞ, yönetim kurulu üyesi avukat Seyfullah YILDIRIM ve yönetim kurulu üyesi Musa EVRAN´ın bulunduğu MAZLUMDER ekibini okul müdürü Fazlı KOÇAK karşıladı. Müdür KOÇAK´ın açılış konuşmasıyla başlayan seminere 200´ün üzerinde öğrenci katıldı.

MAZLUMDER´in insan haklarıyla ilgili faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından avukat Seyfullah YILDIRIM geçmişten bugüne Batı ve Doğu toplumlarında insan hakları anlayışı ve hak arama yolları konulu bir sunum yaptı. Avukat YILDIRIM sunumunda İslam dünyasında insan hakları algısının Veda Hutbesiyle başladığını Batı´da ise uzun süren savaşlar ve katliamların ardından 1948´de yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile gündeme girdiğini söyledi.

Avukat YILDIRIM, hakkında verilmiş bir mahkeme kararı olmadıkça insanların masum sayılacağını, insanlar suç isnadı ile yakalansa, sorgulansa yada tutuklansa bile hakkında verilmiş mahkeme kararı olmadığı sürece masum ve suçsuz hükmünde olacağını bildirdi. 18 yaşını doldurmamış suç şüphelilerine kelepçe takılamayacağını, tutuklananların avukatla görüşme, ailesine haber verme ve ibadet etme hakkının bulunduğunu, MAZLUMDER´in yaptığı bu eğitim çalışmalarıyla hakkını, hukukunu ve sorumluluğunu bilen, bilinçli insanlar yetişmesine katkı sunduğunu bildirdi.

MAZLUMDER şube başkanı Ahmet TAŞ, seminerlerin düzenlenmesindeki katkıları için okul müdürü Fazlı KOÇAK , öğretmenler ve avukat Seyfullah YILDIRIM´a  teşekkür ettiğini bildirerek nisan ayı sonuna kadar seminerlerin devam edeceğini söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor