MAZLUMDER, DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDA

MAZLUMDER, DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDA

MAZLUMDER Kayseri Şubesi üye ve gönüllülerinin tarih ve kültür bilincini yükseltme amacıyla kadim İslam kentleri olan Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa´ya kültür gezisi düzenledi.

Perşembe akşamı Kayseri´den yola çıkan MAZLUMDER heyetinin ilk durağı sahabeler diyarı Diyarbakır oldu. AYDER Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde sabah kahvaltısı yapıp bir müddet dinlenen MAZLUMDER heyeti daha sonra bugün müze olarak düzenlenmiş olan Diyarbakır eski cezaevini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çocukları dağa kaçırılan evlat hasretiyle yanıp tutuşan, yüreği yanık annelerin Diyarbakır HDP il binası önündeki oturma eylemini de ziyaret dip acılarını paylaşan, hikayelerini dinleyen, Kayseri halkının selamlarını onlara iletip ikramlarda bulunan MAZLUMDER heyeti Cuma Namazını tarihi Ulu Camide eda etti.

Gezinin öğleden sonraki bölümünde Zinciriye Medresesi, Cahit Sıtkı TARANCI Konağı, Hz. Süleyman Camii, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı, Mardin Kapı ve on gözlü Dicle Köprüsünü de ziyaret eden MAZLUMDER heyeti bugün mesire merkezi haline getirilen Sur bölgesinde de incelemelerde bulundu, Diyarbakır Surlarına tırmanarak Dicle Irmağını ve Evsel Bahçelerini temaşa ettiler.

Geceyi Diyarbakır´da geçiren heyet cumartesi günü kahvaltıyı müteakip erken vakitte yola çıkarak Mardin´e hareket etti. 1 saatten fazla süren yolculuğun ardından Mardin´e ulaşan MAZLUMDER heyeti rehber eşliğinde Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, tarihi Mardin Çarşısı ve mahalleleri, Ulu Camii, Şehidiye Camii, Deyrulzafaran Manastırı ve Dara antik kentinde incelemelerde bulunarak tarihe bir yolculuk yaptı. Eski Mardin´de ki tarihi çarşıda bol bol alışveriş yapan MAZLUMDER heyeti geceyi karayolları misafirhanesinde geçirdi.

Sabah kahvaltısını Mardin´de yapan MAZLUMDER ekibi gezinin üçüncü ve son günü olan Pazar günü Şanlıurfa´ya ulaştı. Burada Beyler Kapısı, Şanlıurfa Müzesi, Balıklı Göl, Halilürrahman Camii, tarihi Urfa mahallelerini rehber eşliğinde gezen ekip Urfa çarşısında bol bol alışveriş yaptı. Akşam yemeğini müteakip Kayseri´ye dönmek için Urfa´dan ayrılan ekip Kahramanmaraş´ta verilen dondurma molasının devamında sabah 04.00 civarında Kayseri´ye ulaştı.

3 gün devam eden Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerini kapsayan tarih ve kültür gezisi boyunca hep yanımızda olup sıkıntılarımızı paylaşan üst kurul delegemiz Bahri GÖÇMEN Bey´e, Diyarbakır´da AYDER´den Ferzende LALE hocama, Ersin ve Bilal gençlerimize, Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Recep İDİKUT Hocaya, Diyanet Sen Şube Başkanı Ömer EVSEN hocaya, Ulaştırma Memur Sen Başkanı Mehmet Bey´e, MAZLUMDER Şube başkan yardımcısı Eyüphan KAYA Bey´e, Mardin´de Bayındır Memur Sen ve İmam Hatip Derneği Başkanı değerli kardeşimiz ve dostumuz Abdussamet YILMAZ ve eşine, Diyanet Sen Şube Başkanı Abdulkadir KURTULUŞ hocaya, Memur Sen eski başkanı Mustafa AYDIN Bey´e, rehberimiz Abdullah KÖSESOY Bey´e ve Şanlıurfa´da Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı değerli dostum Murat MÜJDECİ Bey´e ve rehberimiz Yılmaz Bey´e, kaptanlarımıza ve bizimle birlikte geziye katılan bay ve bayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, sağlık ve afiyette kalsınlar.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ