MAZLUMDER BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

MAZLUMDER BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

TAŞ: ?VALİ ?PARAYI VEREN, FETÖ´DEN KURTULUYOR´ DEMEDİ?

Gönüllü Kültür Kuruluşları Deneği Başkanı Ahmet Taş, basın toplantısı gerçekleştirerek bazı medya kuruluşlarında Vali Şehmus Günaydın´ın Mazlum-Der ziyaretinde ?Vali beyin ağzından çıkmadığı halde ?Fetö Borsası kuruldu. Parayı veren Fetö belasından kurtuluyor´ gibi bir yakıştırma veya aslı olmayan gerçeği yansıtmayan haberlerin çıktığını bende duydum. Bunun asla gerçekle ilgisi yoktur? şeklinde değerlendirmede bulundu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek yalanladı? Taş ilimizde yaşayan sığınmacılara ilgili yaşanan ve yaşanabilecek olaylarda da ilimiz kamuoyunu yatıştırıcı tedbirler almaya davet etti.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Deneği Başkanı Ahmet TaşKayseri Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında ilimiz kamuoyuna seslenerek yaşayan ve farklı etnik kökenlerden sayıları 90 bini bulan sığınmacılarla ilgili yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklarda koordine içinde meydana gelecek olayları yatıştırıcı tedbirler almaya davet etti.

Taş sözlerinin devamında eğitim yılının sona ermesi ile birlikte tatile giren öğrencilere ve velilere seslenip ?Öğrenci velilerimize de tavsiyemiz, geleceğimizin teminatı evlatlarının daima takipçisi ve yardımcıları olmaları, onları terör, uyuşturucu, fuhuş ve sosyal medya ağına düşürücü çetelerin kucağına düşmekten korumaya çalışmalarını tavsiye ediyor, geçlerimizin geleceklerinin hayırlı olmasını diliyoruz? ifadesini kullandı.

Basın toplantısının soru cevap bölümünde Vali Şehmus Günaydın´ın Mazlum- Der ziyaretinde yaptığı değerlendirmelerle ilgili olarak bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak şunları kaydetti ?Vali bey ile yapılan sohbet toplantımızda bir arkadaşımız Kayseri´de Fetö yapılanmasından bahsetmişti? Vali bey orada şunu söyledi? ?Fetö yapılanması devletin gündemindedir ve 15 Temmuz 2016´dan beri devletimiz FETÖ ile mücadele için bir gayretin içindedir. Bu olaylar yargı gözetimi ve denetimi altında yapılmaktadır. Dolayısıyla bizlerin fazla yorum yapmasına gerek yok´ diye bir deyim kullandılar. Vali beyin ağzından çıkmadığı halde ?Fetö Borsası kuruldu. Parayı veren Fetö belasından kurtuluyor´ gibi bir yakıştırma veya aslı olmayan gerçeği yansıtmayan haberlerin çıktığını bende duydum. Bunun asla gerçekle ilgisi yoktur. Biz zaten Vali beyin konuşmasının şahidiyiz. Vali bey bu konuda yorum yapıcı her hangi bir beyanatta bulunmamıştır. Hele hele de ?Parayı veren kurtuluyor´ tabirini asla kullanmamıştır. Bu konuda Vali beyin masum olduğunu söylemek isterim. ?



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi