MAVİ BERELİLER'DEN

MAVİ BERELİLER

NEFES KESEN TATBİKAT

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1. Komando Tugay Komutanlığı sorumluluğunda gerçekleştirilen Erciyes-2015 Müşterek Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı, Karasazlık bölgesinde başarılı bir şekilde icra edildi. 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in de katıldığı tatbikatta, sınır ötesi operasyonla burada bulunan soydaşlar kurtarıldı.  Komando birlikleri önce paraşütle atladı, sonra düşman kuvvetlerini yararak bertaraf edip rehine kurtardı.  İşte  etkin,  caydırıcı, saygın, komando birliklerinin  gerçekleştirdikleri nefes kesen operasyondan  kameraman  Emre  Kipman'ın  vizörüne yansıyanlar… 

1'inci Komando Tugayı… Onlar mavi bereliler. Düşmanı yıldıran caydırıcı bir kuvvet. Komando Tugayı, Karasazlığında günlerce konuşulacak bir tatbikata imza attı. Tatbikatı izlemek için, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil'de  tatbikata  iştirak ederek  kahraman Mehmetçiğin  marifetlerini  yakından  gözlemledi. İyidil yapılan bütün operasyonu yerinde inceledi. Operasyonun her aşaması  hakkında  bilgi aldı.                                            

Kayseri 1'inci Komando Tugayı önce 12'nci Hava Üs komutanlığından uçağa binerek havalandı, ardından Karasazlık Mevkiğinde bulunan Şehit Teğmen Hasan Bak Atma/Atlama sahasına havadan paraşütle atladı. Kısa zamanda mevzilenen ve sözde düşman birliklerini bertaraf edip, teröristlere ait olan araç ve binaları havaya uçurdu. Operasyona Türk silahlı Kuvvetlerinin yerli helikopteri olan Atak'da katıldı ve tatbikatı izleyenlerden tam not aldı.                             

Operasyon burada da bitmedi. Operasyonun diğer ayağı olan Zincidere'de bulunan kışlada operasyon nefes kesen bir mücadele ile sözde teröristler ile sıcak temasa girildi ve normalde tam süresi 1 günü alan bir çatışma yaşandı. Arazide tatbikatı izlemeye gelenler için görülmesi kolay olan Kırmızı başlıklar giyen Türk Askeri, Kırmızı Tişörtlü ve vadinin hem içini hem de tepeleri kuşatan düşman birliklerini öldürmeyi başardı. Bir Türk Komandosu da senaryo gereği, mayına bastı ve skorsky helikopter yaralı Mehmetçiği, vadinin içinden alıp güvenli bölgeye götürdü. Atak helikopterleri burada da Mehmetçiğe destek oldu.                                                                                                         

Tatbikatın son gösterisi ise, komando birliklerinin yakın dövüş sanatlarında ve silah kullanımında da ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Düşman birlikleri ister bıçakla, ister sopayla ya da silahsız bir şekilde Mehmetçiğe saldırsın, saldırdığına pişman oluyor. 300 metreden balonlara nişan alan komando birlerli dürbünsüz tek kurşunla balonu patlatmayı başardı ve Korgeneral Metin İyidil'den tebrik ve başarı aldı. Kayseri'nin komando birlikleri göstermiş oldukları üstün başarılar ile savaşlar da etkin, düşmanlara karşı caydırıcı, diğer ülke askerleri arasında saygın konuma sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.                                                                       

Tatbikatı izlemeye gelen 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, son olarak öğle yemeğinde bir araya geldiği askerlere teşekkür etti, başarılarını tebrik etti.



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı