MAVİ MARMARA MAĞDURLARINDAN İSRAİL’E 8 MİLYON LİRALIK DAVA

MAVİ MARMARA MAĞDURLARINDAN İSRAİL’E 8 MİLYON LİRALIK DAVA

Mavi Marmara’nın 10 Kayserili mağduru, İsrail’e 8 milyon TL tutarında tazminat davası açtı. Kayseri’den davayı 50 avukat savunacak.

Tüm avukatlar adına Kayseri Adliyesi önünde basın açıklaması yapan avukat Seyit Halil Yüzgeç, Kayseri’den 10 Mavi Marmara mağdurunun, İsrail’e 8 milyon TL tutarında tazminat davası açtığını söyledi. Kayseri’den davayı 50 avukatın savunacağını belirten Yüzgeç, müvekkillerin açılan tazminat davalarını ikinci Marmara gemisi olarak nitelediğini ifade etti. Davacıların ve Türk milletinin beklentisinin, Türk mahkemelerinin hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan adaleti tesis etmesi olduğunu dile getiren Yüzgeç, “5 Ekim 2012 Cuma günü İstanbul ve Kayseri’den toplam 40 kişi şimdilik ve ilk grup olarak dava açmıştır. Sadece Kayseri’de dava açan 10 kişinin yaklaşık talepleri 8 milyon TL tutarındandır. Kayseri’de ikamet eden tüm katılımcılar Ali Tokluman, Ali Yunusoğlu, Ahmet Aydan Bekar, Ahmet Kaçar, Orhan Tokca, İlyas Yıldız, Seyfullah Özgüven, Fatma Kanlıoğlu, Gönül Memiş ve şehidimiz Furkan Doğan adına maddi ve manevi tazminat davaları açılmıştır” diye konuştu.
Yüzgeç, Mavi Marmara’da bulunan ve organize edenlerin, Gazze’de halen devam eden deniz ablukasının tamamen kalkmasını, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ceza davasında eklenecek diğer sorumlularla beraber tüm sanıkların cezalandırılmasını, tüm taraflar için her türlü maddi ve manevi zararın tazmin edilmesini ve tüm yargı mercilerinde hızlı ve adil bir yargılama yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.
Mavi Marmara gemisinde sağ ve sol omzundan aldığı 3 kurşunla yaralanan Ahmet Aydan Bekar ise, dava sonucunda alınacak tazminat miktarının önemli olmadığını, paraya önem veren Yahudilerin canının tazminat ile yanmasını arzu ettiğini söyledi. Bekar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Saldırıya başladıklarında saat 4 buçuk falandı. Ben en üstteydim. Üste çıktığımızda önce yukarıdan ateş ettiler. Helikopterlerle gemiye bindirme yaptılar. Gemiye binmeden önce direkt helikopterlerle ateş ettiler. İlk arkadaşlar öyle vuruldu. Ben o arkadaşların yanına giderken bir İsrailli askerle boğuşmaya başladım. 2 dakika falan boğuştuk. O sırada 1 metre falan arkamdan bir ateş edildi. O ilk kurşun sağ omzumdan girmiş ama benim haberim yoktu. Ben hala boğuşmaya devam ediyordum. O sırada ikinci kurşun geldi. O kurşun gelince ben vurulduğumu hissettim. Dövüştüğüm askeri siper etmek için döndürdüm. Kendi askerlerini gemide vurdular. Bu suçu bizim üzerimize attılar. O asker de yaralandı. 3’üncü kurşun da sol omzuma isabet etti. Onun ardından bende güç kalmadı. 15-20 metre kadar gittim, yere düştüm. Bir tane asker geldi. Özellikle üzerimizde geziyor. Kafamıza bacaklarımıza basarak geziyor. O gittikten sonra başkası geldi, herkese vuruyordu. Daha sonra da yaralıları ellerinden kelepçelediler. Bizleri hastanelere götürdüler. Şu an sağlık durumum iyi. Avukatlara vekaletimizi verdik. Onlarla görüşmelerimiz olacak. Benim için İsrail'den alınacak herhangi bir tazminat çok önemli değil ama Yahudilerin paraya taptığını herkes çok iyi biliyor. Onlardan alınacak herhangi bir ücret cüzi de olsa onların canını yakacağı için oradan bir tazminat gelmesini tabii isterim.”

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti