MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNE TAZMİNAT

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNE TAZMİNAT

FURKAN DOĞAN´IN AİLESİNE 2 MİLYON DOLAR ÖDENECEK?

Türkiye ve İsrail arasında altı yıl sonra varılan anlaşmanın detayları, iki ülkenin başbakanları tarafından aynı anda açıklandı! Anlaşma maddelerine göre Tel - Aviv yönetimi Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenler için 20 milyon dolar tazminat ödeyecek ve Gazze´ye insani yardım başlayacak? Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırıda şehit olan Kayserili Furkan Doğan´ın ailesine de 2 milyon dolara ödenecek?
Mavi Marmara saldırısının ardından geçen altı yılın ardından kopan ikili ilişkilerini yeniden canlandırma kararı alan Türkiye ve İsrail hükümetleri ortak bir anlaşma metni üzerinde mutabakat sağladılar? Söz konusu mutabakat metni üzerinde iki tarafca uzlaşıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale dönmesine ilişkin süreç başlamış olurken anlaşmanın yürürlüğe girmesi diş işlerinin imzası ve meclisin onayı sonrası gerçekleşecek?
Hatırlanacağı üzere 31 Mayıs 2010 tarihinde insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan baskın sonucu diplomatik ilişkilerimizi askıya almıştık. 2013 Mart ayında Netanyahu, Cumhubaşkanımızı arayarak özür dilemişti. Böylece bu anlaşmaya giden yolda ilk adım atılmıştı. Ancak Türkiye´nin şartları özürle sınırlı değil, iki şartı daha vardı. Bir tanesi özellikle Filistin´e uygulanan ambargoların hafifletilmesi ve insani yardımların, yatırımların önünün açılması. Diğer konu da Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi.
Bu iki hususta da mutabakat metninde karar alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına 20 milyon dolar tazminat ödenmesi kararlaştırıldı?
Bu kapsamda Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden 10 kişiden biri olan Ak Parti eski milletvekili Ahmet Doğan´ın oğlu Furkan Doğan içinde ailesine 2 milyon dolar tazminat ödenecek? Doğan ailesinin bu parayı merhum Furkan Doğan anısına hayır işlerinde kullanacağı tahmin edilirken, anlaşmanın en çok sevindiren maddesi hiç kuşkusuz Gazze´ye insani yardımların girişine izin verilmesi olacak?.
HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"