MAVİ MARMARA GAZİSİ´NİN ZAFERİ

MAVİ MARMARA GAZİSİ´NİN ZAFERİ

İSRAİL 251 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK...

İsrail Devleti Gazze´de yaşayan Müslümanlara yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik olarak gerçekleştirilen kanlı baskın nedeniyle ilimizde açılan davada gemideki yardım gönüllülerinden Ahmet Aydan Bekar´a 251 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi?
Gazze´ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan yardım gönüllülerinden Ahmet Aydan Bekar tarafından 8´inci Asliye Hukuk Mahkemesi´nde açılan ve son celsesi gerçekleştirilerek sonuçlanan dava sonrası İsrail Devleti davacıya 251 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu?
Sonuçlanan dava ile ilgili olarak İHH Kayseri İnsani Yardım Derneği binasında bir basın açıklaması yaparak medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendiren Avukat Ersin Umman, sözlerine Gazze´ye insani yardım götüren ve yardım gönüllülerini taşıyan Mavi Marmara ile filodaki diğer gemilere, 31 Mayıs 2010 günü, İsrail askerince hukuk dışı saldırı düzenlendiğini , bu saldırı sırasında 10 gönüllünün hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını hatırlatarak başladı?
Umman sözlerinin devamında Mavi Marmara mağdurları adına, İsrail´in haksızlığının tescil edilmesi İstanbul 7´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, saldırı emrini veren İsrail ordusunun 4 üst düzey komutanı hakkında ağır hapis cezaları istendiğini belirterek ? İsrail devletinin Mavi Marmara´da yapmış olduğu eylemlerin haksız fiil niteliğinde olduğu ve bu nedenle tazminat sorumluluğu bulunduğundan hareketle, bir çok kentte tazminat davaları açıldı? ifadesini kullandı?
Umman bu davalardan yardım gönüllülerinden Ahmet Aydan Bekar tarafından ilimizde açılan davanın sonuçlandığını duyurarak "Kayseri´de ikamet eden Mavi Marmara yolcusu olan ve baskında yaralanarak hastanede günlerce tedavi gören Ahmet Aydan Bekar için açmış olduğumuz tazminat davasında, Kayseri 8´inci Asliye Ceza Mahkemesi, 2013/236 esas sayılı dosyası ile İsrail devletinin haksız fiil sorumluluğunu bir kez daha tescil etmiş ve İsrail´in 250 bin TL manevi, bin TL maddi tazminat ödemesine hükmetmiştir. Bu karar Türkiye´nin değişik illerinde açılmış ve devam eden davalara emsal teşkil edecek niteliktedir? diye konuştu?
İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Satıcı da, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak o dönemde adalet arayışlarının hayal bile edilemeyeceğini, gereksiz bir mücadele verdiklerini söyleyenlerin olduğunu vurgulayarak "Ancak biz gördük ki, doğru olduğuna inanıyorsanız, mazlum ve haklıysanız, tek başınıza kalsanız bile bu mücadelenin yapılması gerekiyordu. Yaptık, mücadele etmeye de devam edeceğiz. Sonuçta bugün itibarıyla haklı çıktık, çok daha fazla ümitlendik? diyerek sözlerini noktaladı?
Haber: Süleyman Erdoğan



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti