MATİS HEM ETKİLEDİ HEM DE ETKİLENDİ

MATİS HEM ETKİLEDİ HEM DE ETKİLENDİ

ALTINKAYA´NIN SORULARINI CEVAPLADI

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Vali Günaydın´ı ziyaretinin ardından medya gurubunuzu ziyaret edip Kaytv ?Erciyes Tv canlı yayınında Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Kaygrup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´nın sorularını cevapladı. Konuk Büyükelçi ilimiz sanayicilerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis,  Valis Şehmus Günaydın´ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Günaydın, ?Büyükelçimizin ilimize yapacağı ziyaretler ile hem ülkemizle Macaristan arasında olan ilişkilerin daha da ileri noktalara taşınmasına katkı sağlayacak görüşmeler olacak hem de ilimizle Macaristan arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha ileri noktalara taşınması için görüşmeler olacak. Bu ziyaret her 2 ülkeye ve ilimize hayırlı sonuçlar verecektir diye düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

Konuk Büyükelçi Matis´de, ?Bugün Kayseri´deki 8´inci toplantımız. Gayet yoğun bir gündem yapıyoruz ve Macaristan´ı Kayseri´de anlatmak istiyoruz. Hem Macaristan hakkında kültür konusunda tanıtım yapmak istiyoruz hem de Macaristan´daki yatırım fırsatları, teşvikler, ihracat ve ithalat konusunu ticaret odasında, sanayi odasında ve OSB´de konuştuk? diye konuştu.

Konuk Büyükelçi Matis Vali Günaydın´ı ziyaretinin ardından medya gurubunuzu ziyaret edip Kaytv ?Erciyes Tv canlı yayınında Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Kaygrup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´nın sorularını cevapladı.

Canlı yayında ilimiz sanayicilerine ülkesinde yatırım yapmaya davet eden Macar Büyükelçi Matis ? Bizim çok iyi düşünülmüş bir sistemimiz var belli bir rakam da teşvik düşünüyorsanız eğer size çeşitli fırsatlar sunuyoruz. Yatırım yapmayı düşünen ciddi insanlar var ise onlarla en az büyükelçi ve bakan seviyesinde masaya oturuyoruz yardımcı oluyoruz? ifadesini kullandı?

Konuk Büyükelçi programın sonunda Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Kaygrup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´ya şilt takdim ederek şükranlarını sunarken, Macaristan Fahri Konsolosu işadamı Osman Şahbaz´da programa iştirak ederek Türk ? Macar dostluğunun önemine vurgu yaptı?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”