MASUPA FESTİVALİ BAŞLADI

MASUPA FESTİVALİ BAŞLADI

Kayseri Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mantı Sucuk Pastırma Kültür Festivali başladı. Festival iki gün süreyle devam edecek Festivalde pastırma ve sucuk firmaları stant açarak ürünlerini ta

Kayseri Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mantı Sucuk Pastırma  Kültür Festivali başladı.

Kayseri kültürü tanıtma ve yaşatma derneği  onursal başkanı Hüseyin Türkmen    Kayseri kültür derneği olarak özgün ve yerel içeriği bol olan bir program için Kayseri halkına moral vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

  İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Cumhuriyet Meydanı`ndaki parkta düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin amacının, Kayseri`nin adıyla özdeşleşen mantı, sucuk ve pastırmanın tanıtımını yapmak olduğunu söyledi Festivalin yarın akşam sona ereceğini belirten Taymuş, şöyle devam etti:

Kayseri şeker fabrikası yönetim kurulu başkanı Hüseyin Akay’da  festivallerin zor ve zahmetli bir şekilde yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayseri esnaf kefalet kooperatifi başkanı Mustafa Alan’da bu tür festivallere toplum olarak ihtiyacımız var diye konuştu.

Festivalde pastırma ve sucuk firmaları stant açarak ürünlerini tanıttı.

Konuşmaların ardından Kayseri Sufi Sema Grubu gösteri yaptı. Kayserili Aşık Mahrumi ve Aşık Çapanoğlu`nun atışması beğeni topladı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü