MARKA ŞEHİR MARKALARLA BÜYÜR

MARKA ŞEHİR MARKALARLA BÜYÜR

Avrupa ve Türkiye´nin en büyük karma projesi olma özelliğini taşıyan KUMSmallFactory AVM ilimiz kamuoyuna tanıtıldı.

İş merkezleri, otel, eğlence merkezleri ile mobilyadan dekorasyona, modadan yeme içmeye, spordan eğlenceye kadar ziyaretçilerine farklı seçenekler sunacak olan KUMSmallAVM´nin tanıtım toplantısına iştirak eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BüyükkılıçKayseri´nin her alanda büyümesi için gayret gösterdiklerini vurgulayarak ?Mimar Sinan, Koramaz Vadisi, Kayseri Spor, Kültepe gibi markalarımızı büyütmek için çalışıyor, yeni markaların doğması için destek veriyoruz? değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Mobilyacılar ve Sanayiciler Derneği - KAYMOS tarafından Avrupa ve Türkiye´nin en büyük karma projesi olma özelliğini taşıyan KUMSmallFactoryAVM´nin Radisson Blu Hotel´de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve mobilya sektörünün önde gelen temsilcileri iştirak ettiler?

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Sarıkaya, ?Kaçak işçi çalıştırmadan, vergi yükünü yüklenerek ülkemize, sektörümüze hizmet etmeye çalışıyoruz? diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü? ? Özellikle son 2-3 yıldır ham madde krizleri üzerine bir de geçen sene ki döviz kriziyle beraber sektörümüz gerçekten çıkış yolu arıyor. Dönem dönem yapılan KDV indirimleri bizleri biraz daha rahatlatsa da bunun kalıcı olarak sağlanması daha yararlı olacaktır. Sektörümüzün kesin ve net çözümlere ihtiyacı var. Yaklaşık olarak 10 yıl önce çıktığımız bu yolda bir Avrupa Birliği projesiyle başladık. Bu sıkıntıları geçtiğimizde de yaşadığımız için sektörün birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceği yurt içinde ve yurt dışında özellikle pastadan daha fazla pay almasını sağlayacak bur KUMS isimli projeyle başladık. KUMS, Kayseri Uluslar arası Mobilyacılar Sitesinden gelmektedir. ?

Etkinlikte katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?da Kayseri´deki ticareti çeşitlendirmek ve geliştirmek için gayret gösterdiklerini, turizmi çeşitlendirme yönünde yaptıkları çalışmaların sonuç vermeye başladığın altını çizerek şunları kaydetti??Kayseri, sanayi ve ticaretin merkezi şeklinde anılırken turizmin de merkezi olması yönünde adımlar atıyoruz. Bu hafta sonu Sağlık Bakanlığı ve ilgili paydaşlarımızın katılımıyla sağlık turizmiyle ilgili önemli bir çalıştay yapacağız. Sağlık turizmi konusundaki çalışmaların meyvelerini alacağımıza inanıyoruz. Balon turizmiyle ilgili de çalışmalar başladı. İnşallah yakın zamanda deneme uçuşları başlayacak. Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere askeri yetkililere bu konudaki iyi niyetli yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Kültepe konusunda da tablet müzesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kültepe, çıkarılan 24 bin tabletiyle büyük önem arz ediyor. Kayak turizminde geçen yıl Rusya, Ukrayna ve Polonya´dan charter seferlerle 22 bin turist geldi. Bu yıl bu rakamın iki katına çıkacağına inanıyorum. Artık Kayseri´de konaklama tesisi ihtiyacından bahsedilmeye başlandı. Ayrıca Brezilya ve Arjantin için özel öneme sahip Aziz George´un Yeşilhisar bölgemizde yaşaması bizim için önemli. Nevşehir´de yaptığımız toplantıda bu konuyla ilgili çekilecek film hakkında görüşmeler yaptık ve filmde Yeşilhisar bölgemizin de yer almasını dile getirdik. Görüldüğü üzere her alanda gayret gösteriyor ve her alanda çalışmalara hız veriyoruz?

Sözlerinin sonunda şehir için yapılan her güzel çalışmayı desteklediklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç: ?Yapılacak olan AVM´ler de bütünleyici olarak çalışmalarımıza destek verecek. Bu konuda her türlü desteği verdiğimizi ve vereceğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için gayret ediyoruz. Kayserimizin markaları var. Mimar Sinan önemli bir markamız. Millet Bahçesine yapacağımız müze ile Mimar Sinan´a gereken önemi vereceğiz. Koramaz Vadisi, Ihlara Vadisi kadar önemli bir değerimiz. UNESCO kültür mirasına alınması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Seyyid Burhaneddin Hazretleri de önemli bir markamız. Bu konuda da çalışmalar yaparak inanç turizmini geliştirmeye gayret ediyoruz.? İfadesini kullandı?



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı