MAHMUT HİÇYILMAZ

MAHMUT HİÇYILMAZ

BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir kez daha hakim önüne çıkan Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın davası 21 Haziran´a ertelenirken,  bir diğer FETÖ sanığı Rıfat Yelkenoğlu ise beraat etti?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Hiçyılmaz ve avukatları hazır bulundu.  Mahmut Hiçyılmaz´ın 2013´te kazandığı oda seçimi öncesi örgütle bağlantılı bazı temizlik şirketleri yetkililerinin kedisine gelerek Hiçyılmaz´ı desteklemesini istediklerini öne süren Horoz, seçimden sonra odanın temizlik işlerinin örgütle bağlantılı şirketlere verildiğini iddia etti.

Hiçyılmaz da savunmasında, 2013´ün Eylül ayında yapılan temizlik ihalesini FETÖ ile irtibatlı bir firmaya verdikleri iddiasının doğru olmadığını, bu durumun kendilerini itibarsızlaştırma gayreti taşıdığını ileri sürdü.

Kapatılan Kimse Yok mu Derneği´ne 2013 ve 2014´te yapıldığı iddia edilen 12 bin liralık yardımın ise iftar yemeği için verildiğini, örgütün desteğiyle oda başkanı seçilmediğini aktaran Hiçyılmaz, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Haziran 2018 tarihine erteledi.

Yine Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuksuz sanıklar Recep İmre, Mehmet Tunçbilek, Rifat Yelkenoğlu ve Nazım Zamur da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakim karşısına çıktı. Haklarındaki iddiaları kabul etmeyen sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi.  Mahkeme heyeti, sanıklardan Zamur ve Tunçbilek´e, "terör örgütüne yardım etme" suçundan 2 yıl 1´er ay hapis cezası verirken, İmre ve Yelkenoğlu´nun ise delil yetersizliğinden beraatına hükmetti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan ve Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada ise 18 iş adamı hakim karşına çıktı. Sanıkların yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle 250 kişilik Şehit C. Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davada tutuklu sanıklar Nuri K. ile kardeşi Halil K., İbrahim Hakkı G. ve Mehmet Akif G. ile tutuksuz sanıklar Sami G., Ahmet Osman B., Süleyman Ü., Ahmet B., Doğan Ü., Mehmet B., Osman B., Ömer E., Uğur P., Ülkü Seçilay S., Bayram G. ve Abdurrahman Ö., Nagihan B. ve Davut Ü. ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanlığı´nca gelen belgeler ve yeni deliller okundu ve dosyaya konuldu. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanıklardan örgüte ait okula 41 bin dolar transfer etiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık İsmail Hakkı G´nın tahliyesine tutuklu sanıklar Nuri ve Halil K. kardeşler ile hattında By Lock çıkan Mehmet Akif G.´ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir kısım avukatların taleplerini reddeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Haziran´a erteledi.

Hatırlanacağı üzere önceki celse İsmail Hakkı G.´nin ağabeyi Halit G. tanık olarak dinlenmiş, söz konusu parayı kendisinin yatırdığını söylemişti. Halit G. yargılandığı mahkemece 15 yıl hapis cezası almıştı.



Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı