MAHKUMLARIN YANARAK ÖLDÜĞÜ OLAYLA İLGİLİ DAVA SÜRÜYOR

MAHKUMLARIN YANARAK ÖLDÜĞÜ OLAYLA İLGİLİ DAVA SÜRÜYOR

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 5 mahkumun yanarak can verdiği olayla ilgili davada, yanarak ölen Akif Karamanlı’nın babası Maşallah Karamanlı, “Benim çocuğumu yakanlara Allah da aynı acıyı yaşatsın” dedi. Kayseri 1. Ağır Ceza Mah

Mağdur avukatlarından Mehmet Sinan Yiğit, yargılamada suç vasfının değiştirilmesi söz konusu olduğu için mağdur yakınlarının bire bir dinlenmesini talep etti. Yiğit, "Sanıklar tutuksuz olarak yargılanıyor, kaçma ve delil karartma ihtimali yüksektir. O yüzden zanlıların tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Necdet Edemen ise, “Bu olay kamuoyuna yansımış bir dosya. Sıradan bir trafik kazası değil. Masumiyet karinesi olarak nitelendirilmeyen insanlar cayır cayır yandı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, adalete erişilmesi konusundaki güvenimizi sarsmıştır” diyerek, “Burada kasten öldürmenin gerçekleşmesi fiili söz konusudur. Savunma hakkının etkin biçimde kullanılması için AİHM ve Anayasa’ya uygun olarak üç sanığın huzura getirilmesi, tüm tanıkların da gerekirse sanıklarla yüzleştirilerek savunma hakkının etkin biçimde kullanılması bakımından dinlenmesini talep ediyoruz” dedi.
Sanık İsmail B.'nin avukatı Rıdvan Çilesiz ise, “Bakım sorumlusu yetkili servisi yetkilileri hakkında takipsizlik kararı verilmiştir” diyerek servis yetkililerinin de yargılamaya dahil edilmesi talebinde bulundu.
Mahkeme heyetinin söz verdiği Akif Karamanlı’nın babası Maşallah Karamanlı ise, “Trafik kazası oluyor, adamı hemen tutukluyorlar. Burada adamlar cayır cayır yandı ama tutuklama olmadı. Benim çocuğum tutukluydu ama adam öldürmemişti. Bir subay geldi onu yaktı. Benim bir tane evim var. Çocuğum için o ev feda olsun. Benim çocuğumu yakanlara Allah da aynı acıyı yaşatsın” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, mağdur avukatlarının tutuklama talebini reddederken, yurt dışı yasağı getirdiği sanıkların ifadelerinin talimat yolu ile alınmasına karar verdi. Heyet, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
16 Eylül 2011 tarihinde Van’dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracının motor kısmında, Kayseri-Malatya karayolu Karakuyu yakınlarında yangın çıkmıştı. Kısa sürede büyüyüp tüm aracı saran yangında iç kapı kısmının açılamaması sebebiyle Akif Karamanlı, İsmet Evin, Abdulsettar Ölmez, Sinan Aşga ve Medeni Demir isimli mahkumlar yanarak hayatlarını kaybetmişti.
Hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporuna göre araçtaki yangının aküden çıkan kablolarda kısa devre meydana gelmesi nedeniyle çıktığı, yangının araçta gerekli bakımın yapılmaması nedeniyle çıkmış olması ihtimalinin yüksekliğinden bahsedilmişti.


Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı